Δέκατη Τρίτη Ένδειξη:

Ένα είδος των θαυμάτων του Άχμεντ Αλεΐχι-ς Σαλλάτου Ουεσελλάμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) -τα οποία είναι κι αυτά λίαν διαδεδομένεςx ειδήσεις και αποτελούνται από  πολλά παραδείγματα- είναι η θεραπεία των αρρώστων και πληγωμένων, με την ευλογημένη Του αναπνοή. Το είδος αυτών των θαυμάτων του Άχμεντ Αλεΐχι-ς Σαλλάτου Ουεσελλάμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είναι πνευματικά λίαν διαδεδομένες ειδήσειςxii.  Ακόμα και κάποια από τα μεμονωμένα παραδείγματα είναι σαν λίαν διαδεδομένες ειδήσεις. Ενώ κάποια αποτελούν μονομερή είδηση ωστόσο παρέχουν πλήρη πεποίθηση διότι έχουν διαπιστωθεί και επαληθευτεί πλήρως από τους διερευνώντες επιστήμονες και πνευματικούς ηγέτες των Χαντίθ. Κι εμείς θα αναφέρουμε μερικά από τα πολλά παραδείγματα.    

 

Πρώτο Παράδειγμα:

Ο μεγάλος σοφός επιστήμονας, ο οποίος έχει ανατραφεί στη Νότιο Δυτική Αφρική και Ενδουλουσία, ο Εξοχότατος Καντί Ιγιάζ (Qadi Iyad) στο έργο του Σιφά-ι Σερίφ (al-Shifa`) αναφέρει μαζί με ένα υψηλό διαδοχικό τίτλο και με πολλές κατεύθυνσης ότι ο Σα’ντ Ιμπν-ι Εμπί Βακκάς -ο οποίος είναι βοηθός του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) και ο αρχιστράτηγος του Ισλαμικού στρατού στην περίοδο του Εξοχότατου Ομάρ και πορθητής του Ιράν και ένας από τους Ασερέ-ι Μουμπασσερέlxiii μεταδίδει ότι:

 

     Στη  μάχη του Ούχουντ εγώ βρισκόμουν κοντά στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Εκείνη τη μέρα ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) τοξοβολούσε τους άπιστους ώσπου να σπάσει το τόξο Του. Ύστερα μου έδινε τα βέλη και έλεγε «Ρίξε!».Τα βέλη που έδινε ήταν χωρίς φτερά δηλαδή εκείνα τα πτερύγια που το βοηθούν ώστε να πετάξει. Ωστόσο μου τα έδινε και διέταζε «Ρίξε!», Κι εγώ τα έριχνα. Αυτά πετούσαν στον αέρα σαν τα κανονικά βέλη και καρφωνόντουσαν το σώμα των απίστων.

 

Καθώς γίνονταν αυτά, ο Καταντέ Ίμπν-ι Νουμάν τραυματίστηκε μ`ένα βέλος που τον πέτυχε στο μάτι. Το μάτι του βγήκε και η κόρη του οφθαλμού έπεσε στο πρόσωπο του. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)   πήρε με το ευλογημένο ιαματικό Του χέρι το μάτι του (Καταντέ) και το έβαλε στη θέση του. Το μάτι εκείνο θεραπευτικέ σαν να μην είχε πάθει τίποτα και ήταν πιο ωραίο και από το άλλο.

 

Αυτό το περιστατικό έγινε πολύ διάσημο. Ώστε μια μέρα ένας εγγονός του Καταντέ έρχοντας κοντά στον Ομάρ Ιμπν-ι Αμπτ`λ Αζίζ σύστησε τον εαυτό του σαν ποίημα λέγοντας τα εξής: «Εγώ είμαι εγγονός εκείνου του ατόμου το βγαλμένο μάτι του οποίου θεραπεύτηκε και έγινε το πιο ωραίο μάτι όταν ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) το έβαλε ξανά στη θέση του και το γιάτρεψε.» Έτσι παρουσιάστηκε και συστήθηκε στον Εξοχότατο Ομάρ.(Υποσημείωση)[1]

 

Επίσης σύμφωνα με σίγουρη μετάδοση: Στη μάχη που ονομάστηκε Γιέβμ-ι Ζικαράντ ο διάσημος Αμπού Καταντέ τραυματίστηκε στο ευλογημένο του πρόσωπο από ένα βέλος. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) σκούπισε με το ευλογημένο χέρι του το πρόσωπο του Καταντέ. Ο Αμπού Καταντέ λέει: «Δεν αισθάνθηκα κανέναν πόνο και ούτε είδα το τραύμα.»

 

Δεύτερο Παράδειγμα:

Καταρχάς ο Μπουχάρι και ο Μούσλιμ και τα άλλα έμπιστα βιβλία των χαντίθi αναφέρουν ότι:

 

Στη μάχη του Χάϊμπερ ο  Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είχε διορίσει ως σημαιοφόρο τον Εξοχότατο Αλή-ι Χαϊντάρ, ενώ αυτός έπασχε από πόνους στα μάτια του. Μόλις ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) επάλειψε με τον ευλογημένο Του πτύελο τα μάτια του Αλή αυτά αμέσως θεραπεύτηκαν και δεν έμεινε τίποτα.[2] Το πρωί ο Εξοχότατος Αλή κατέκτησε το κάστρο του Χάϊμπερ, ξηλώνοντας την πολύ βαριά σιδερένια πόρτα του και σηκώνοντας και κρατώντας το στα χέρια του σαν ασπίδα. 

              

Επιπλέον σ’εκείνο το γεγονός ο Σελεμέ Ιμπνου-λ Εκβά  χτυπήθηκε με σπαθί στο πόδι του, και κόπηκε. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) το θεράπευσε φυσώντας του με την ευλογημένη Του αναπνοή.[3]

 

Τρίτο Παράδειγμα:

Καταρχάς ο Νεσεΐ, οι ισλαμικοί ιστορικοί που γράφουνε σιγιέρxvii, μεταδίδουν από τον Οθμάν Ίμπνη Χουνεϊφέ ότι:

Ο Οσμάν λέει: Ένας τυφλός ήρθε κοντά στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) και του είπε:  «Προσευχήσου για να ανοίξουν τα μάτια μου ». Ο  Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) του κήρυξε:

فَانْطَلِقْ وَتَوَضَّاْ ثُمَّ صَلِّ رَكْعَتَيْنِ وَقُلِ اللّهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُكَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَيْكَ بِنَبِىِّ مُحَمَّدٍ نَبِىِّ الرَّحْمَةِ يَا مُحَمَّدُ اِنِّى اَتَوَجَّهُ بِكَ اِلَى رَبِّكَ اَنْ يَكْشِفَ عَنْ بَصَرِى اَللّهُمَّ شَفِّعْهُ فِى

Τώρα πήγαινε και πλύσου!(κάνε Βουντού)xlvii. Μετά κάνε προσκύνημα(Σαλά[i]) δύο Ρακ`ατ[ii]  και προσευχίσου λέγοντας «Ο Αλλάχ! Σ’ εσένα υποβάλλω την ανάγκη μου και Σου απευθύνομαι με τον ευσπλαχνικό Σου Προφήτη Μουχάμμεντ. Ω Μουχάμμεντ! Απευθύνομαι στον Ραμπ[4]  σου με εσένα για να άνοιξη τα μάτια μου. Ω Αλλάχ! Κάνε Τον (Προφήτη Σου) ελεήμων προς εμένα!»

 

Ύστερα αυτός πήγε και έκανε αυτά και ξανά ήρθε. Τον είδαμε ότι είχαν ανοίξει τα μάτια του και έβλεπε καλά.

 

Τέταρτο Παράδειγμα:

Ο Ιμπν-ι Βεχέμπ ο οποίος είναι ένας μεγάλος πνευματικός ηγέτης (imam) μεταδίδει ότι:

 

Στη μάχη του Μπάντρ, ένας από τους δεκατέσσερις μάρτυρες ο Μουαββίζ Ιμπν-ι Αφρά πολεμούσε με τον Αμπού Τζάχιλ και ο καταραμένος Αμπού Τζάχιλ έκοψε το χέρι εκείνου του ήρωα. Αυτός κρατώντας με το άλλο χέρι το χέρι του ήρθε κοντά στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Ο  Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) βάζοντας στη θέση το χέρι του το επάλειψε με το ευλογημένο πτύελό Του. Αυτοστιγμής το χέρι θεραπεύτηκε, και αυτός ξαναγύρισε στη μάχη και πολέμησε μέχρι να πέσει μάρτυρας.[5]

 

     Επίσης ο Ιμάμ-ι Τζαλίλ Ιμπν-ι Βαχάμπ αναφέρει ότι: Σ’εκείνη τη μάχη ο Χουμπάϊμπ Ίμπν-ι Γιασάφ χτυπήθηκε με σπαθί στον ώμο του έτσι ώστε το τραύμα ήταν τόσο μεγάλο που φαινόταν σαν να είχε διχοτομηθεί το σώμα του. Ο  Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  κόλλησε με το χέρι Του, το χέρι και τον ώμο του Χουμπάϊμπ και φύσηξε την αναπνοή Του, και αυτός θεραπεύτηκε μεμιάς.[6]                

    

Να λοιπόν τα δύο αυτά περιστατικά ναι μεν είναι μονόπλευρες ειδήσεις, όμως εφόσον επαληθεύονται και εγκρίνονται από έναν επιστήμονα και πνευματικό ηγέτη όπως ο Ιμάμ-ι Τζαλίλ Ιμπν-ι Βαχάμπ, και εφόσον πραγματοποιούνται σε μια μάχη, όπως η μάχη του Μπάντρ, από το οποίο έχουν πηγάσει πολλά θαύματα, και επιπλέον εφόσον υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θυμίζουν αυτό εδώ, τότε βεβαίως και λέμε ότι τα δύο αυτά περιστατικά είναι σίγουρα και είναι γεγονότα.

 

Υπάρχουν ωστόσο χίλια τέτοια παραδείγματα τα οποία επαληθεύονται με τα αληθινά χαντίθi (sahih hadis) ότι το χέρι του  Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έγινε θεραπεία και ίαση για αυτούς.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό το κομμάτι είναι άξιο να γραφτεί με

χρυσό και διαμάντι.

   

Ναι, έχει αναφερθεί και πιο πριν:

Το ότι «οι μικρές πέτρες ψέλνουν τασμπίχlxi στα χέρια Tου, το ότι με το μυστήριο του εδαφίου … وَمَا رَمَيْتَ اِذْ رَمَيْتَ  “όταν το πέταξες δεν ήσουν εσύ αυτός που το πέταξε…[7]” οι μικρές πέτρες και το χώμα μέσα στο  χέρι Του γίνονται σαν οβίδες και σφαίρες προς τον εχθρό και τον συντρίβουν, και το ότι με το δάχτυλο του ίδιου εκείνου χεριού Του وَ انْشَقَّ الْقَمَرُ “διχοτομήθηκε η σελήνη”[8] όπως εκφράζει το εδάφιο, και το ότι από εκείνο το χέρι έκρεε νερό και απ’τα δέκα δάχτυλα ξεδιψάζωντας ολόκληρο τον στρατό, και το ότι το ίδιο εκείνο χέρι Του θεράπευσε τους αρρώστους και πληγωμένους, προφανώς και βεβαίως δείχνει το ποσό εκπληκτικό και εξαίσιο  θαύμα της Θείας δύναμης είναι εκείνο το ευλογημένο χέρι. Προς τους οικείους η παλάμη εκείνου του χεριού είναι σαν ένα μικρό προσκυνητάρι του Σουμπχάν-Αλλάχ[9] που ακόμα και οι μικρές πέτρες αν μπουν μέσα στο χέρι αυτό, Τον υμνούν με τασμπίχlxi. Προς τους εχθρούς είναι ένα μικρό οπλοστάσιο του Ραμπ-Αλλάχ [10]  μέσα στην οποία (παλάμη) η πέτρα και το χώμα γίνονται οβίδες και βόμβες. Και προς τους αρρώστους και πληγωμένους είναι ένα μικρό ιατρείο του Ραχμάν-Αλλάχ [11] που γιατρεύει όποια αρρώστια έρχεται σε επαφή μ’ αυτό. Κι όταν σηκωθεί με οργή σχίζει τη σελήνη στα δύο δίνοντας της τη μορφή του Κάμπ-ι Καβσέϊν[iii]. Κι όταν επιστρέφει το χέρι εκείνο με χάρη γίνετε σαν μια ευλογημένη κρήνη με δέκα βρύσες που εκρέουν νερό του Καβθάρ[iv] του παραδείσου. Άραγε αν μόνο από αυτό το ένα χέρι ενός τέτοιου Προσώπου πηγάζουν τέτοια υπέροχα θαύματα, δεν είναι ευνόητο και ολοφάνερο ποσό κύρος και τιμή και εξοχότητα έχει αυτό το Πρόσωπο κοντά στον Δημιουργού (Χάλικ) του Σύμπαντος, και πόσο πιστός είναι στην υπόθεση και στον ισχυρισμό Του, και πόσο ευτυχής θα είναι αυτοί που δηλώνουν υποταγή και πίστη σ’αυτό το ευλογημένο χέρι;

 

 

 

 

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

            Λένε ότι: “Εσύ αποκαλείς λίαν διαδεδομένες ειδήσειςx πολλά πράγματα. Ενώ εμείς τα περισσότερα απ’αυτά τα ακούμε για πρώτη φορά. Κάτι που είναι λίαν διαδεδομένο δεν μένει κρυφό.”

          Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

          Υπάρχουν πολλές λίαν διαδεδομένες και προφανείς ειδήσεις ανάμεσα στους λόγιους θρησκευτικούς επιστήμονες, οι οποίες είναι άγνωστες γι’αυτούς που δεν είναι απ’αυτούς. Υπάρχουν επίσης   πολλές λίαν διαδεδομένες ειδήσεις ανάμεσα στους  επιστήμονες των Χαντίθ τα οποία δεν είναι καν μονομελής είδηση ανάμεσα στους άλλους. Ούτο καθεξής, ο ηδύμων κάθε επιστήμης κάνει τις αναφορές του ανάλογα με τα γνωστά και τις θεωρίες της συγκεκριμένης επιστήμης. Και ο κοινός λαός εμπιστεύεται των ειδύμωνα της επιστήμης εκείνης, τον αποδέχεται ή μπαίνει και ο ίδιος μέσα στην υπόθεση και το διαπιστώνει.

 

         Τώρα τα περιστατικά που αναφέραμε, τα οποία είναι λίαν διαδεδομένες ειδήσεις ή πνευματικά λίαν διαδεδομένες ειδήσεις ή παρέχουν σίγουρη πεποίθηση σαν να είναι λίαν διαδεδομένη είδηση(x-xi-xii), έχουν εγκριθεί και αποφασιστεί ότι είναι ακριβώς έτσι και από τους  επιστήμονες των Χαντίθ, και από τους επιστήμονες της σαρία, και από τους επιστήμονες της θρησκευτικής μεθοδολογίας και από πολλούς τις τάξης των λόγιων επιστημόνων. Εάν δεν τα γνωρίζει ο αδιάφορος λαός ή οι ανίδεοι που κλίνουν τα μάτια τους το πταίσμα ανήκει σ’αυτούς.

 

Πέμπτο Παράδειγμα:

Ο Ιμάμη-ι Μπαγαβί διαπιστώνοντας και διορθώνοντας την πηγή -κατεύθυνση (του περιστατικού) μεταδίδει ότι:

 

Στη μάχη του Χέντεκ, το πόδι του Αλήγ`γι-Ίμπν-ιλ Χάκεμ έσπασε με το χτύπημα ενός άπιστου. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  πέρασε από πάνω του το χέρι Του και αυτό θεραπεύτηκε εκείνη τη στιγμή, και ούτε που κατέβηκε απ’το άλογό του[12].

 

Έκτο Παράδειγμα:

Καταρχάς ο Ιμάμ-ι Μπεϊχάκι, και οι επιστήμονες των Χαντίθ μεταδίδουν ότι:

 

Ο Ιμάμ-ι Αλή ήταν αρκετά άρρωστος. Από τον πόνο του στέναζε και προσευχόταν. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) ήρθε και λέγοντας:  اَللّهُمَّ اشْفِهِ «Ο Αλλάχ δώστου γιατρειά!» ακούμπησε με το πόδι Του τον Εξοχότατο Αλή και του είπε: «Σήκω». Μεμιάς αυτός γιατρεύτηκε. Ο Ιμάμ-ι Αλή λέει: «Από τότε δεν ξαναείδα εκείνη την αρρώστια.»[13]

    

Έβδομο Παράδειγμα:

 Είναι η διάσημη προβολή του Σουρέχμπιλ`ουλ Τζου’φί:

Αυτός είχε έναν σαρκώδη όγκο στην παλάμη του ώστε δεν μπορούσε να κρατήσει το σπαθί και τα ινία του αλόγου. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) πέρασε από πάνω το χέρι Του και το έτριψε λίγο με το ευλογημένο Του χέρι. Δεν έμεινε κανένα ίχνος από εκείνο τον όγκο.[14]

 

Όγδοο Παράδειγμα:

Πρόκειται για έξι παιδιά που κάθενα από τα οποία δείχνουν ένα ξεχωριστό θαύμα του Άχμεντ.

Το πρώτο: Ο Ιμπν-ι Σάϊμπα (εξούσιος διερεύνον επιστήμονας και διάσημος επιστήμονας των Χαντίθ) μεταδίδει ότι:

 

Μια γυναίκα έφερε ένα παιδί κοντά στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Το παιδί είχε ένα πρόβλημα, δεν μιλούσε ήταν κουτό. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) πήρε νερό ξέπλυνε το στόμα Του, έπλυνε το χέρι Του και το έδωσε στη γυναίκα. Διέταξε: «Να το δώσει να το πιει το παιδί». Μετά που ήπιε το νερό δεν έμεινε τίποτα από το πρόβλημα στο παιδί. Απόκτησε τόση οξύνοια και διάνοια ώστε πέρασε και τους ευφυείς ανθρώπους.[15]

 

Το δεύτερο:  Σύμφωνα με σίγουρη μετάδοση ο Εξοχότατος Ίμπν-ι Αμπάς έχει πει:

Φέρανε στον  Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) ένα παράφρονο παιδί. Έβαλε το ευλογημένο Του χέρι στο στήθος του παιδιού. Αμέσως το παιδί έκανε εμετό. Από μέσα του βγήκε κάτι μαύρο σαν ένα μικρό αγγουράκι, και το παιδί θεραπεύτηκε.[16]

 

Το τρίτο: Σύμφωνα με σίγουρη μετάδοση ο Ιμάμ-ι Μπαϊχάκι και Νεσάϊ μεταδίδουν ότι:

            Στο χέρι ενός παιδιού που ονομαζόταν Μουχαμμάντ Ιμπν-ι Χατίμπ είχε χυθεί μια κατσαρόλα που έβραζε και είχε κάψει όλο το χέρι του παιδιού. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) χαϊδεύοντας το χέρι του άλειψε από το ευλογημένο του πτύελο και την ίδια στιγμή θεραπεύτηκε.[17]

 

Το τέταρτο: Φέρανε στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) ένα μεγάλο παιδί που όμως δεν μιλούσε. Ρώτησε το παιδί: «Ποιος είμαι εγώ;» Το κωφάλαλο παιδί που δεν μιλούσε καθόλου απάντησε اَنْتَ رَسُولُ اللّهِ «Είσαι ο Ρασουλουλλάχ (ο Απόστολος του Αλλάχ)» και άρχισε να μιλάει.[18]

Τα πέμπτο παιδί: Ο Τζελαλεντ`ίν Σουγιουτί που είχε δει πολλές φορές τον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) στο ξύπνιο του (δηλ. όχι στους πνευματικούς κόσμους ή στα όνειρα - Yakaza[v])  - και ο οποίος είναι ο Ιμάμ του τότε αιώνος-  δείχνοντας την πρώτη πηγή του Χαντίθ και διορθώνοντας το μεταδίδει ότι:

 

Ένα διάσημο πρόσωπο που το ονόμαζαν Μουμπάρακ-ουλ Γιεμάμε, το φέρανε κοντά στον  Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) μόλις γεννήθηκε. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) το κοίταξε και το παιδί μίλησε λέγοντας: اَشْهَدُ اَنَّكَ رَسُولُ اللّهِ «Προσμαρτυρώ ότι εσύ είσαι ο Ρασουλουλλάχ (ο Απόστολος του Αλλάχ)!» Και ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είπε: «Μπάρακαλλαχ» (δηλ. πόσο ευλογημένη η δημιουργία του Αλλάχ!) Μετά από αυτό, το παιδί δεν ξαναμίλησε μέχρι να μεγαλώσει.

 

Με το θαύμα αυτό του Άχμεντ και το ότι είχε πάρει την προσευχή και ευλογία του Προφήτη λέγοντας του «Μπάρακαλλαχ», το παιδί αυτό ονομάστηκε και έγινε διάσημο ως ο «Μουμπάρακ-ουλ Γιεμάμε».[19]

 

            Το έκτο παιδί: Καθώς ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  έκανε το προσκύνημά Του Σαλάlxvii  ένα δύστροπο και υστερικό παιδί περνώντας από μπροστά Του διέκοψε το προσκύνημά Του. Και  ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είπε اَللّهُمَّ اقْطَعْ اَثَرَهُ «Ω Αλλάχ, κόψε το ίχνος του απ’τό έδαφος» Μετά άπ’αυτο το παιδί δεν ξαναπερπάτησε και έμεινε έτσι έχοντας την τιμωρία της αγένειάς του.[20]

 

Το έβδομο παιδί: Μια ανάγωγη γυναίκα σε ιδιοσυγκρασία παιδιού, ζήτησε από τον Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) μια μπουκιά καθώς Αυτός έτρωγε. Όταν το έδωσε, αυτή είπε: «Όχι, θέλω αυτό που έχεις στο στόμα σου!». Της έδωσε και αυτό. Έπειτα απ’αυτό εκείνη η τόσο ανάγωγη γυναίκα έγινε τόσο ευγενική και καθωσπρέπει που ήταν υπεράνω όλων των γυναικών της Μαντίνα.[21]

 

     Να λοιπόν, υπάρχουν, όχι ογδόντα αλλά μπορεί και οχτακόσια παραδείγματα παρόμοια μ’αυτά τα οχτώ. Τα περισσότερα έχουν αναφερθεί στα βιβλία των “Σιγιέρ”xviii και των χαντίθi. Ναι, εάν το ευλογημένο χέρι του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είναι σαν το φαρμακείο του Χεκήμ-ι Λοκμάν[vi] και ο πτυελός Του σαν την κρήνη του αθάνατου νερού (AbHayat)[vii] του Εξοχότατου Χιζίρ hidr)[viii] και η ανάσα Του ευεργετική και θεραπευτική σαν την ανάσα του Εξοχότατου  Ίσα (Ιησού) (Αλέϊ-χίς Σαλάμ - Η ειρήνη του Αλλάχ μαζί του.) και εφόσον η ανθρωπότητα έχει πέσει σε τόσες συμφορές και βάσανα, τότε βεβαίως και έχουν προσφύγει Σ’αυτόν άπειρα άτομα. Πάρα πολλοί άνθρωποι, παράφρονες και παιδιά έχουν έρθει και όλοι έφυγαν θεραπευμένοι. Ακόμη και ο Αμπτουρραχμάν-ελ Γιεμανί που λέγεται και Ταβούς και ο οποίος έχει κάνει σαράντα φορές «Χάτζ» (έχει πάει στην Κάαμπα ως προσκυνητής) και σαράντα χρόνια ακατάπαυτα έχει τελέσει την πρωινή προσευχή (Salat’oul Fetzr) με το Βουντού (Wudu)xlvii της νυχτερινής προσευχής (Salat’oul Isha)[ix], και ο οποίος είναι ο ένας από τους μεγαλύτερους Ιμάμ των Ταμπιήνxxi και έχει ιδωθεί με πολλούς Σαχάμπεxix, αυτός λοιπόν μεταδίδει σιγουρότατα εγκρίνοντας και αποφασίζοντας ότι: Όσοι αλλοπαρμένοι έχουν έρθει στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  και Αυτός έχει ακουμπήσει το χέρι Του στο στήθος τους, όλοι οπωσδήποτε έχουν θεραπευτεί, και δεν έμεινε απολύτως κανένας χωρίς θεραπεία.[22]

 

όσον λοιπόν ένας τέτοιος πνευματικός υγέτης που έχει βιώσει την εποχή της Ευτυχίας, (Asr-i Sa`adet)xlvi κρίνει απόλυτα ως εξής, τότε βεβαίως και είναι σωστό ότι όσοι άρρωστοι έχουν προσφύγει Σ’αυτόν έχουν σίγουρα θεραπευτεί. Και έχουν γιατρευτεί απόλυτα, τότε βεβαίως και θα είναι χιλιάδες οι προσφυγόντες σ`αυτόν.

 

Δέκατη Τέταρτη Ένδειξη:

Ένα μεγάλο ποσοστό των πολλών ειδών θαυμάτων του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  είναι τα θαύματα που εκφάνηκαν με τη δέηση και προσευχή Του. Ναι, αυτό το είδος είναι αδιάσειστο και αποτελεί σίγουρη, ακράδαντη, λίαν διαδεδομένη είδησηx. Τα μεμονωμένα παραδείγματα είναι τόσο πολλά, που είναι αδύνατον να υπολογιστούν. Πολλά απ’αυτά είναι τόσο διάσημα, που έχουν την ιδιότητα της λίαν διαδεδομένης είδησης. Κάποια απ’αυτά έχουν μεταδοθεί από τέτοιους πνευματικούς ηγέτες -σοφούς, έτσι ώστε παρέχουν μια σίγουρη πεποίθηση σαν τις λίαν διαδεδομένες ειδήσεις.

 

Από τα πάρα πολλά αυτά παραδείγματα θα υποδείξουμε κάποια που είναι πολύ διαδεδομένα και διάσημα και που είναι ‘λίαν διαδεδομένες ειδήσεις’x ως δείγματα, και θα αναφέρουμε κάποιες προσωπικές περιπτώσεις απ’όλα τα παραδείγματα.

 

 Πρώτο Παράδειγμα:

Οι ειδήμονες των χαντίθi, καταρχήν οι Μπουχάρι και Μούσλιμ, έχουν μεταδώσει με σιγουριά ότι η προσευχή και δέηση του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) για βροχή έχει βρει αποδοχή και τόσο επανειλημμένα και κατάφωρα, έτσι ώστε έχει διαδοθεί πάρα πολύ. Ακόμη που κάποιες φορές, καθώς προσευχότανε πάνω στον ένδοξο άμβωνα, σήκωνε τα χέρια Του και έβρεχε πριν ακόμη τα κατεβάσει.[23]

 

Όπως αναφέρθηκε και πριν, κάποιες φορές που ο στρατός είχε μείνει χωρίς νερό, ερχόταν ένα σύννεφο και παρείχε νερό. Επίσης, ο παππούς του Προφήτη, ο Αμπντουλμουτταλίμπ, πριν την προφητεία, ακόμη στην παιδική ηλικία του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) πήγαινε μαζί Του στην προσευχή για βροχή. Και η βροχή ερχόταν προς χάρη του ευλογημένου Του προσώπου. Το γεγονός αυτό το απήγγειλε και διέδωσε με ένα ποίημα ο Αμπνουλμουτταλίμπ.[24]

 

Επιπλέον, μετά την αποβίωση του Προφήτη ο Εξοχότατος Ομάρ  δείχνοντας ως αφορμή τον Εξοχότατο Αμπμπάς προσευχήθηκε ως εξής: «Ω Ράμπ[25]! Αυτός είναι ο θείος του πιο αγαπητού Σου. Δώσε μας βροχή για χάρη του Πρόσωπου του.» και η βροχή ήρθε.[26]

 

Επίσης, οι Ιμάμ-ι Μπουχάρι και Μούσλιμ μεταδίδουν ότι: Του ζητήθηκε να προσευχηθεί για βροχή. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  προσευχήθηκε και η βροχή ήρθε τόσο πολλή, έτσι ώστε αναγκάστηκαν να πουν «Προσευχήσου να σταματήσει πια». Και όταν Αυτός προσευχήθηκε, η βροχή σταμάτησε μονομιάς.[27]

 

Δεύτερο Παράδειγμα:

Είναι πολύ φημισμένο, όπως η λίαν διαδεδομένη είδηση, ότι ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του), πριν ακόμα οι Σαχάμπεxix και οι πιστοί φτάσουν τα σαράντα άτομα, καθώς προσκυνούσανε στα κρυφά, προσευχήθηκε ως εξής: اَللّهُمَّ اَعِزَّ اْلاِسْلاَمَ بِعُمَرِ ابْنِ الْخَطَّابِ اَوْ بِعَمْرِو ابْنِ الْهِشَامِ «Ω Αλλάχ, ανέγειρε και δυνάμωσε το Ισλάμ με τον Ομάρ Ίμπν-ι Χαττάμπ ή τον Αμρ Ίμπν-ι Χισάμ!» Μετά από μερικές μέρες ο Εξοχότατος Ομάρ Ίμπν-ι Χαττάμπ προσμαρτύρησε, ήρθε σε πίστη κι έγινε αφορμή στην ανακήρυξη, ανύψωση και ενδυνάμωση του Ισλάμ. Επίσης πήρε τον ένδοξο τίτλο Φαρούκ[x].[28]

 

Τρίτο Παράδειγμα:

Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έχει προσευχηθεί σε κάποιους διακεκριμένους Σαχάμπεxix για διαφορετικούς σκοπούς. Η προσευχή Του έχει βρει τόσο λαμπρή αποδοχή, ώστε η εξαιρετικότητα της προσευχής εκείνης αναδείχτηκε σε βαθμό θαύματος.

 

Έτσι λοιπόν, καταρχήν ο Μπουχάρι και ο Μούσλιμ, μας μεταδίδουν ότι έχει προσευχηθεί στον Ίμπν-ι Αμπμπάς ως εξής: اَللّهُمَّ فَقِّهْهُ فِى الدِّينِ وَعَلِّمْهُ التَّاْوِيلَ  «Ω Αλλάχ! Καν’τον Φακίχ[29] στη θρησκεία και μάθε του την επιστήμη του ταφσίρlxxxiii»[30]. Η προσευχή Του πάλι έχει βρει τόσο λαμπρή αποδοχή, ώστε ο Ίμπν-ι Αμπμπάς έχει πάρει τον ένδοξο τίτλο του “ο διερμηνεύς του Κουρ’αν” και έχει αποκτήσει επαξίως τον υψηλό βαθμό και τίτλο “Χαμπρ-ούλ Ούμμα” δηλαδή “Ο μέγιστος σοφός- επιστήμων της Ούμμα”. Ακόμη, στα νεανικά του χρόνια ο Εξοχότατος Ομάρ τον έπαιρνε στο συμβούλιο των διακεκριμένων επιστημόνων και πολύ παλιών Σαχάμπεxix.[31]

 

Επίσης, καταρχήν ο Ιμάμ-ι Μπουχάρι και οι άλλοι επιστήμονες των έμπιστων βιβλίων (των χαντίθi) μας μεταδίδουν ότι: Η μητέρα του Άνας ζήτησε από τον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) να προσευχηθεί για την αφθονία και ευμάρεια των απογόνων και των αγαθών του βοηθού του Προφήτη (δηλαδή του Εξοχότατου Άνας). Και ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) προσευχήθηκε ως εξής:

اَللّهُمَّ اكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ وَبَارِكْ لَهُ فِيمَا اَعْطَيْتَهُ

«Ω Αλλάχ! Αύξησε τα αγαθά που τα έχεις επιδαψιλεύσει.».

Ο Εξοχότατος Άνας στα τελευταία χρόνια της ζωής του ανακοινώνει με όρκο λέγοντας: «Εγώ με τα ίδια μου τα χέρια έχω κηδεύσει τα εκατό από τα τέκνα μου. Κανένα από τα τέκνα μου δεν έχει ζήσει τόσο ευτυχισμένα όσο εγώ μέσω του πλούτου μου. Βλέπετε ότι η περιουσία μου είναι μεγάλη. Όλα αυτά προέρχονται από την ευλογία και την αφθονία της προσευχής του Προφήτη.».[32]

 

Επίσης, καταρχήν ο Ιμάμ-ι Μπεϊχάκι και οι άλλοι επιστήμονες των χαντίθi, μεταδίδουν ότι: Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) προσευχήθηκε για αφθονία και ευλογία πλούτου για τον Αμπντουρραχμάν Μπιν Άβφ, ο οποίος είναι ένας από τους Ασερέ-ι Μουμπασσερέlxiii. Αυτός με την ευλογία και αφθονία αυτής της προσευχής έχει αποκτήσει τόση περιουσία που μια φορά έχει δωρίσει ως ελεημοσύνη και ευεργεσία στο όνομα του Αλλάχ, επτακόσιες καμήλες μαζί με τα φορτία τους.[33] Να λοιπόν, δείτε την ευλογία και αφθονία της προσευχής του Προφήτη και πείτε “Μπάρακαλλάχ”, δηλαδή «πόσο ευλογημένο το έχει δημιουργήσει ο Αλλάχ!».

    

Επίσης, καταρχήν ο Μπουχάρι και οι άλλοι μεταδότες αναφέρουν ότι: Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) προσευχήθηκε με ευλογία και αφθονία για την απόδοση του εμπορίου του Ουρβέ Ίμπν-ι Aμπί Τζάντε. Ο Ουρβέ λέει: «Εγώ καθώς ήμουνα στην αγορά της Κιούφε, κέρδιζα σαράντα χιλιάδες σε μια μέρα και γυρνούσα στο σπίτι μου.». Ο Ιμάμ-ι Μπουχάρι λέει: « Αυτός (δηλαδή ο Ουρβέ), και το χώμα ακόμη να έπαιρνε στα χέρια του, έβρισκε μια απόδοση, ένα κέρδος από αυτό.».[34]

 

Επιπλέον, έχει προσευχηθεί για τον Αμπντουλλάχ Ίμπν-ι Τζαφέρ για την αύξηση του πλούτου του με αφθονία. Ο Αμπντουλλάχ Ίμπν-ι Τζαφέρ έχει αποκτήσει τόση περιουσία ώστε έχει γίνει περιώνυμος σ’εκείνο τον αιώνα. Έχει φημιστεί τόσο για την περιουσία του που προήλθε από την προσευχή και αφθονία του Προφήτη, όσο και για τη γενναιοδωρία και αφειδία του.[35]

 

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού του είδους. Αρκούμαστε με τα τέσσερα αυτά παραδείγματα που είναι σαν δείγματα.

 

Ακόμη, καταρχήν ο Ιμάμ-ι Τιρμίζι μεταδίδει ότι: Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  προσευχήθηκε ως εξής για τον Σα’ντ Ίμπν-ι Αμπί Βακκάς: اَللّهُمَّ اَجِبْ دَعْوَتَهُ  «Ω Αλλάχ, δέξου την προσευχή αυτουνού.». Δηλαδή προσευχήθηκε για την αποδοχή των προσευχών του Σα’ντ.  Όλοι σ’εκείνον τον αιώνα φοβούνται το ανάθεμα του Σα’ντ. Η αποδοχή της προσευχής του έγινε πολύ διάσημη.[36]

 

Ακόμη έχει προσευχηθεί για τον διάσημο Αμπού Καταντέ:

اَفْلَحَ اللّهُ وَجْهَكَ اَللّهُمَّ بَارِكْ لَهُ فِى شَعْرِهِ وَ بَشَرِهِ

«Ο Αλλάχ ας διευκολύνει το πρόσωπό του. Ω Αλλάχ, κάνε ευλογημένο το δέρμα και το μαλλί του».[37]

Προσευχήθηκε δηλαδή για την νεότητα του. Με σίγουρη μετάδοση, είναι πολύ σίγουρο ότι όταν ο Αμπού Καταντέ απεβίωσε στα εβδομήντα του χρόνια, ήταν ακόμη σαν δεκαπέντε χρονών.

 

Επίσης, σύμφωνα με τη πολύγνωρη παραβολή του διάσημου ποιητή Ναμπίγα, ο ποιητής απήγγειλε ένα ποίημα του κοντά στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του), το οποίο έλεγε:

بَلَغْنَا السَّمَاءَ مَجْدُناَ وَسَنَائُنَا { وَ اِنَّا نُرِيدُ فَوْقَ ذلِكَ مَظْهَرًا

«Η δόξα μας υψώθηκε στον ουρανό, εμείς θέλουμε να πάμε πιο πάνω…».

Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του), κήρυξε χαριτολογώντας: اِلَى اَيْنَ يَا اَبَا لَيْلاَ  «Που θες πάνω από τον ουρανό και το αναφέρεις στο ποίημα σου;», και ο Ναμπίγα είπε: اِلَى الْجَنَّةِ يَا رَسُولَ اللّهِ «Θέλουμε να πάμε στον Παράδεισο, πάνω από τους ουρανούς!». Ύστερα απήγγειλε ένα άλλο ποίημα του με νόημα. Τότε ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) προσευχήθηκε: لاَ يَفْضُضِ اللّهُ فَاكَ «Ας μη χαλάσει το στόμα σου!». Έτσι, με την ευλογία της προφητικής αυτής προσευχής, ο Ναμπίγα δεν έχασε κανένα δόντι του, παρόλο που έγινε εκατόν είκοσι χρονών. Ακόμη κι αν έπεφτε κάποιο, ξαναερχότανε ένα στη θέση του.[38]

 

Επίσης, σύμφωνα με σίγουρη μετάδοση, προσευχήθηκε για τον Εξοχότατο Αλή ως εξής: اَللّهُمَّ اكْفِهِ الْحَرَّ وَالْقَرَّ  «Ω Αλλάχ! μη του δείχνεις τη δυσκολία της ζέστης και του κρύου». Με την ευλογία αυτής της προσευχής, ο Ιμάμ-ι Αλή φορούσε καλοκαιρινά το χειμώνα και χειμωνιάτικα το καλοκαίρι, και έλεγε ότι: «Με την ευλογία αυτής της προσευχής δεν αισθάνομαι καμία δυσκολία της ζέστης ή του κρύου.».[39]

 

Επίσης έχει προσευχηθεί για την Εξοχότατη Φατίμα: اَللّهُمَّ لا تُجِعْهَا «Μη της δίνεις το βάσανο της πείνας…». Η Εξοχότατη Φατίμα λέει: «Μετά από εκείνη την προσευχή δεν βασανίστηκα ποτέ με πείνα.».[40]

 

Επιπλέον, ο Τουφέϊλ Ίμπν-ι Αμρ επιζήτησε ένα θαύμα από τον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) για να το πάει και να το δείξει στη φυλή του. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είπε: اَللّهُمَّ نَوِّرْ لَهُ «Ω Αλλάχ, φώτισε τον!». Εμφανίστηκε ένα φως, μια λάμψη ανάμεσα στα μάτια του, ύστερα πέρασε στην άκρη του ραβδιού του. Μ’αυτό εδώ (ο Τουφέϊλ) ονομάστηκε ¨ζιν`νούρ¨ δηλαδή, ο κάτοχος της λάμψης.[41] 

 

Αυτά τα περιστατικά λοιπόν, είναι από τα πολύ γνωστά χαντίθi που έχουν αποκτήσει σιγουρότητα.

 

Ακόμη, ο Αμπού Χουράϊρα παραπονέθηκε στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) ως εξής: «Η αφηρημάδα με βλάπτει». Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) άνοιξε κάτι σαν ένα μαντίλι, ύστερα σαν να πήρε κάτι από το άγνωστο στην παλάμη Του, το άδειασε στο μαντίλι. Επαναλαμβάνοντας το δυο -τρεις φορές διέταξε τον Αμπού Χουράϊρα. «Τώρα μάζεψε το μαντίλι.». Από το πνευματικό αυτό μυστήριο της προσευχής του Προφήτη, ο Αμπού Χουράϊρα δηλώνει με όρκο ότι: «Μετά απ’αυτό δεν ξέχασα τίποτα.».[42]

Αυτά λοιπόν τα περιστατικά είναι από τα πολύγνωρα χαντίθi.

 

Τέταρτο Παράδειγμα:

Θα αναφέρουμε μερικά περιστατικά που επιδεικνύουν το ανάθεμα του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του).

 

Πρώτο: Ο Πέρσης Βασιλιάς Περβίζ, έσκισε το γράμμα του Προφήτη. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). ενημερώθηκε γι’αυτό και είπε το εξής ανάθεμα: اَللّهُمَّ مَزِّقْهُ «Ω Αλλάχ! Όπως έσκισε το γράμμα μου, έτσι και εσύ κάνε κομμάτια τον ίδιο και την περιουσία του.»[43] Με την απήχηση λοιπόν αυτού του αναθέματος ο ίδιος ο γιος του Κίσρα Περβίζ, ο Σιρβιγιέ τον μαχαίρωσε. Κι ο Σα’ντ Εμπί Βακκάς κατακομμάτιασε την ηγεμονία του. Το μεγαλείο και εξουσία του Σασανικού κράτους δεν έμεινε πουθενά. Όμως ο Καίσαρας και οι άλλοι άρχοντες σεβάστηκαν το γράμμα του Προφήτη, και δεν καταστράφηκαν.

 

Δεύτερο: Είναι διάσημα έως και λίαν διαδεδομένη είδησηx και τα εδάφια του Κουρ’άν επιδεικνύουν ότι: Στις αρχές του Ισλάμ, καθώς ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έκανε προσκύνημα (Σαλά)lxvii στο Μαστζίντ-ι Χαράμ[xi], μαζεύτηκαν οι αρχηγοί των Κουρέϊς και Του φέρθηκαν πάρα πολύ άσχημα. Τότε ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) τους αναθεμάτισε . Ο Ίμπν-ι Μασ’ούντ λέει: «Ορκίζομαι πως στη μάχη του Μπάντρ είδα ένα ένα τα θρασίμια όλων αυτών που Του είχαν φερθεί αισχρά και είχαν πάρει το ανάθεμά Του.»[44]

 

Τρίτο: Μια μεγάλοι φυλή των Αράβων που ονομάζετε Μουρατιγιέ διέψευσαν τον Προφήτη Αλεΐχι-ς Σαλλάτου Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του), και Αυτός τους αναθεμάτισε με έλλειψη. Σταμάτησαν οι βροχές και εμφανίστηκε έλλειψη και ακρίβεια. Ύστερα οι Κούρεϊς που και αυτοί είναι από τη φυλή των Μουρατιγιέ, ήρθαν και παρακάλεσαν τον Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Αυτός προσευχήθηκε, και η βροχή ξαναήρθε και η έλλειψη εξαφανίστηκε. Το γεγονός αυτό είναι διάσημο σε βαθμό λίαν διαδεδομένης είδησης.[45]

    

Πέμπτο Παράδειγμα:

           Είναι η φοβερή απήχηση της κατάρας Του σε κάποιους συγκεκριμένους άντρες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όμως εμείς θα αναφέρουμε ως δείγματα τρία σίγουρα απ’αυτά.

 

Πρώτο: Αναθεμάτισε τον Ουτμπέ Μπίν Αμπού Λεχέμπ ως εξής:

 اَللّهُمَّ سَلِّطْ عَلَيْهِ كَلْبًا مِنْ كِلاَبِكَ  «Ο Αλλάχ! Τυράννησε τον μ’έναν από τους σκύλους Σου…!» Ο Ουτμπέ καθώς ταξίδευε κάπου, ένα λιοντάρι ήρθε τον έψαξε, και τον βρήκε ανάμεσα στο καραβάνι και τον κατακομμάτιασε. Το περιστατικό αυτό είναι γνωστό και οι πρωτοστάτες επιστήμονες των χαντίθi  το έχουν διερευνήσει και επαληθεύσει και το έχουν μεταδώσει.[46]

 

Δεύτερο: Ο Μουχάλλιμ Ιμπν-ι Τζεσσαμέ ήταν αυτός που σκότωσε ανελέητα τον Άμιρ Ιμπν-ι Αζμπάτ. Ενώ ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είχε στείλει τον Άμιρ σε μάχη μ’ένα λόχο και τον είχε διορίσει διοικητή, και ο Μουχαλλίμ ήταν μαζί του. Όταν έφτασε η είδηση αυτής της απανθρωπιάς στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) οργισμένος είπε: اَللّهُمَّ لاَ تَغْفِرْ لِمُحَلِّمِ «Ο Αλλάχ, μη συγχωρέσεις τον Μουχάλλιμ!» και τον αναθεμάτισε. Μετά από εφτά μέρες ο Μουχάλλιμ πέθανε. Όταν τον ενταφιάσανε, ο τάφος τον πέταξε έξω. Όσες φορές και αν τον ξαναβάλανε ο τάφος δεν τον δέχτηκε.                   

 

 Ύστερα υποχρεώθηκαν κι έκαναν έναν δυνατό τοίχο ανάμεσα σε δύο μεγάλες πέτρες, κι έτσι τον σκέπασαν κάτω από το χώμα.[47]

Τρίτο: Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έβλεπε ότι ένας άντρας έτρωγε με το αριστερό του χέρι. Τον διέταξε: كُلْ بِيَمِينِك «Φάε με το δεξί σου!», Αυτός είπε: لاَ اَسْتَطِيعُ «Δεν μπορώ με το δεξί μου!» Και τότε ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είπε: لاَ اسْتَطَعْتَ «Δεν θα μπορείς να το σηκώσεις!» και τον αναθεμάτισε. Μετά απ’αυτό λοιπόν εκείνος ο άντρας δεν μπόρεσε ποτέ πια να σηκώσει το δεξί του χέρι.[48]

 

           Έκτο Παράδειγμα:

           Θα αναφέρουμε κάποια επαληθευμένα σίγουρα γεγονότα τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί εκπληκτικά και με την προσευχή και με την επαφή του  Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του).

 

           Πρώτο: Δίνοντας κάποιες τρίχες απ’το μαλλί Του στον Εξοχότατο Χαλίντ Ιμπν-ι Βελίντ (Τον Σεϊφουλλάχ)[49] προσευχήθηκε στο όνομά του για βοήθεια και νίκη απ’τον Αλλάχ. Ο Εξοχότατος Χαλίντ φύλαξε εκείνες τις τρίχες στο σκούφο του. Για χάρη εκείνης της προσευχής και ευλογίας δεν υπήρξε καμία μάχη που δεν βγήκε νικητής.[50]

 

           Δεύτερο: Ο Σελμάν-ι Φαρισί πριν ήταν δούλος των Εβραίων. Οι άρχοντές του ήθελαν πάρα πολλά για να τον απελευθερώσουνε. Είπανε: «Θα φυτέψεις τριακόσια δεντρύλλια χουρμάδες κι εφόσον αυτά καρποφορήσουν θα δώσεις σαράντα οκάδες χρυσό. Μόνο έτσι θα απελευθερωθείς.» Αυτός ήρθε στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) εξήγησε την κατάστασή του. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) φύτεψε με τα ίδια Του τα χέρια τριακόσια δεντρύλλια χουρμάδες στα περίχωρα της Μαντίνα. Μόνο ένα απ’αυτά το φύτεψε κάποιος άλλος. Μέσα στον ίδιο χρόνο τα δεντρήλια που φύτεψε Αυτός καρποφόρησαν, εκτός από ένα που είχε φυτευτεί από κάποιον άλλον. Ο  Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) το έβγαλε και το ξαναφύτεψε. Τότε καρποφόρησε και εκείνο.

           Επιπλέον άλειψε με το πτύελό Του ένα χρυσό που ήταν ίσα μ’ένα αυγό της κότας, προσευχήθηκε και το έδωσε στο Σελμάν λέγοντας του: «Πήγαινε και δώστε στους Εβραίους.» Ο Σελμάν-ι Φαρισί πήγε και τους έδωσε σαράντα οκάδες από εκείνο το χρυσό. Το χρυσό εκείνο που ήταν ίσα μ’ένα αυγό παρέμεινε όπως πριν. Αυτό το γεγονός λοιπόν είναι το ποιο συναρπαστικό και εκπληκτικό γεγονός της ζωής του Σελμάν και το μεταδίδουν όλοι οι έμπιστοι και ειδήμονες πνευματικοί ηγέτες (Ιμάμ).[51]

 

           Τρίτο: Μια Σαχάμπι εν ονόματι Ούμμου Μάλικ έδινε λάδι στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) από ένα  δερμάτινο τουλούμι. Μια φορά ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) προσευχήθηκε και δίνοντας πίσω το τουλούμι είπε: «Μην το αδειάσετε και μην το σφίξετε!» Η Ούμμου Μάλικ πήρε το τουλούμι. Όποτε κι αν τα παιδιά της θελήσανε λάδι, με την ευλογία του Προφήτη για αφθονία, πάντα βρισκότανε μέσα στο τουλούμι. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετό καιρό. Κάποτε το σφίξανε και η ευλογία-αφθονία σταμάτησε.[52]

   

Έβδομο Παράδειγμα:

           Υπάρχουν πολλά περιστατικά που τα νερά έχουν γλυκαίνει και ευωδιαστεί με την προσευχή ή την επαφή του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Θα αναφέρουμε δύο-τρία απ’ αυτά ως παραδείγματα.

 

           Πρώτο: Καταρχήν ο Ιμάμ-ι Μπεϊχάκι, και οι άλλοι επιστήμονες των χαντίθi μεταδίδουν ότι: Το νερό της πηγής που ονομαζότανε Μπίρ-ι Κουμπά, κάπου κάπου σταματούσε δηλαδή τελείωνε. Από τότε που ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) προσευχήθηκε και άδειασε μέσα σ’αυτήν την πηγή το νερό με το οποίο είχε πλυθεί για να κάνει προσευχή (βουντούxlvii) αυξήθηκε και δεν σταμάτησε ποτέ.[53]

 

           Δεύτερο: Καταρχήν  ο Αμπού Νουάϊμ στο έργο του Ντελαήλ-ι Νουμπουββέτ (Απόδειξης της Προφητείας) και οι άλλοι επιστήμονες των χαντίθi μεταδίδουν ότι: Στο πηγάδι που βρισκότανε το σπίτι του Ανάς, ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έριξε το πτύελο Του και προσευχήθηκε. Το γλυκύτερο νερό της Φωτισμένης Μαντίναxxxiii έγινε αυτό της συγκεκριμένης πηγής.[54]

 

           Τρίτο: Ο Ίμπν-ι Μάτζε μεταδίδει ότι: Φέρανε έναν κουβά νερό από το νερό της Ζαμζάμ[xii] στον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Αυτός, αφότου πήρε λίγο νερό στο στόμα Του το άδειασε πάλι στο κουβά. Αμέσως το νερό μοσχοβόλησε σαν μισκ[xiii].[55]

 

           Τέταρτο: Ο Ιμάμ-ι Άχμεντ Ίμπν-ι Χαμπέλ μεταδίδει ότι: Βγάλανε ένα κουβά νερό από ένα πηγάδι, έπειτα που ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έριξε το ευλογημένο πτύελο Του μέσα και το αδειάσανε μέσα στο πηγάδι, αμέσως άρχισαν να έρχονται ευωδιές σαν μισκlxxix.[56]

 

           Πέμπτο: Ένας από τους πνευματικούς δυνατούς και υψηλούς πιστούς του Αλλάχ ο Χαμμάντ  Ίμπν-ι Σελεμέ ο οποίος είναι αποδεκτός και έμπιστος του Ιμάμ-ι Μούσλιμ και των άλλων σοφών του Μαγκρίμπ (δηλ. Ενδουλουσίας και Νότιο- δυτικής Αφρικής) μεταδίδει ότι: Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) γέμισε ένα δερμάτινο παγούρι με νερό και πριν το δέσει προσευχήθηκε και φύσηξε στο στόμιο του. Δίνοντας το σε κάποιους Σαχαμπέ είπε: «Μην το ανοίξετε, μόνο όταν θα πλυθείτε για να κάνετε προσευχή (βουντούxlvii) ανοίξτε το». Αυτοί φύγανε και όταν το ανοίξανε την ώρα εκείνη είδανε ένα αγνό γάλα και πάνω του το βουτυρόγαλα.[57]

 

           Αυτά τα πέντε περιστατικά λοιπόν μεταδίδουν κάποιοι διάσημοι και σημαντικοί λόγιοι. Αυτά μαζί με τα άλλα που δεν αναφέρθηκαν εδώ αποδυκνείουν την πραγματοποίηση ενός σίγουρου θαύματος όπως και οι πνευματικά λίαν διαδεδομένες ειδήσεις(x-xi-xii).

           

            Όγδοο Παράδειγμα:

           Πολλά είναι τα περιστατικά όπου οι στείρες γίδες που δεν δίνουν γάλα, με το άγγιγμα και την προσευχή του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έγιναν όχι μόνο γαλακτοφόρες αλλά και πάρα πολλοί εύφορες. Εμείς θα υποδείξουμε μόνο κάποια διάσημα και σίγουρα παραδείγματα από αυτά.

 

           Πρώτο: Όλα τα έμπιστα βιβλία των επιστημόνων του Σιγιέρxviii μεταδίδουν ότι: Όταν ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) μετανάστευαν (Χιτζρέτ – Εγίρα)xxiv από τη Μέκκα στη Μαντίνα μαζί με τον Αμπού Μπάκρ-ιv Σιντ`τίκ (Sıddık)xxv,  έφτασαν στο σπίτι της Ατικέτ Μπίντ-ι Χαλίντι-λ Χουζάϊ που την έλεγαν και Ούμμου Μαμπέντ. Εκεί υπήρχε μια αδύνατη, στείρα γίδα. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) ρώτησε την Ούμμου Μαπέντ: «Αυτή δεν έχει γάλα;». Η Ούμμου Μαμπέντ απάντησε: «Αυτή δεν έχει αίμα στο σώμα της, πώς να δώσει και γάλα;». Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) πήγε και χάιδεψε τη μέση εκείνης της γίδας και αγγίζοντας το μαστάρι της προσευχήθηκε. Έπειτα είπε: «Φέρτε ένα δοχείο και αρμέξτε την». Την αρμέξανε και ύστερα ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) και ο Αμπού Μπάκρ-ιv Σιντ`τίκ (Sıddık)xxv ήπιανε, ακόμα και όλα τα μέλη της οικογένειας ήπιανε μέχρι που χορτάσανε. Από τότε η γίδα δυνάμωσε και έμεινε έτσι ευλογημένη.[58]

 

           Δεύτερο: Είναι η γνωστή παραβολή του Σατ-ι Ίμπν-ι Μασ’ούντ: Ο  Ίμπν-ι Μασούτ πριν γίνει μουσουλμάνος ήταν βοσκός κάποιων άλλων. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) μαζί με τον Αμπού Μπάκρ-ιv Σιντ`τίκ (Sıddık)xxv πήγανε στο μέρος όπου ήταν ο Ίμπν-ι Μασ’ούντ με τα γίδια του. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) ζήτησε γάλα από τον Ίμπν-ι Μασ’ούντ, και αυτός Του είπε: «Τα γίδια δεν είναι δικά μου ανήκουν σε κάποιον άλλον.» Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είπε: «Φέρε μου μια στείρα γίδα.» Κι αυτός Του έφερε μια γίδα που δυο χρόνια δεν είχε συναντήσει τράγο. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) άγγιξε το μαστάρι της και προσευχήθηκε. Ύστερα την αρμέξανε και πήρανε αγνότατο γάλα, το ήπιανε. Ο Ίμπν-ι Μασ’ούντ έπειτα από αυτό το θαύμα αποδέχτηκε το Ισλάμ και έγινε πιστός.[59]

 

           Τρίτο: Είναι η γνωστή παραβολή με τα γίδια της Χαλιμέ-ι Σα’ντιγιέ η οποία είναι η τροφός του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Σ’αυτή τη φυλή υπήρχε έλλειψη. Τα ζώα τους ήταν αδύνατα και δεν έδιναν γάλα, ούτε έτρωγαν μέχρι να χορτάσουν. Όταν ο  Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) στάλθηκε κοντά σ’αυτήν την οικογένεια με την ευλογία και την αφθονία Αυτουνού τα γίδια της  Χαλιμέ-ι Σα’ντιγιέ όταν γύριζαν το βράδυ, αντίθετα με των αλλονών τα γίδια, αυτά ήταν χορτασμένα και γαλακτοφόρα.[60]

    

Στα βιβλία του σιγιέρxviii αναφέρονται πολλά άλλα περιστατικά σαν αυτά, όμως αυτά τα παραδείγματα είναι αρκετά για τον ουσιαστικό μας σκοπό.

 

           Ένατο Παράδειγμα:

           Θα υποδείξουμε κάποια γνωστά παραδείγματα των θαυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί με το άγγιγμα, η χάϊδεμα του ευλογημένο χεριού του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) το κεφάλι ή πρόσωπο κάποιων μαζί με την προσευχή Του.

 

           Πρώτο: Χάιδεψε το κεφάλι του Ομάρ Ίμπν-ι Σα’ντ και προσευχήθηκε. Αυτό το άτομο όταν αποβίωσε ογδόντα χρονών με την ευλογία αυτής της προφητικής προσευχής, δεν είχε ούτε μια άσπρη τρίχα στο κεφάλι του.[61]

    

Δεύτερο: Έβαλε το χέρι Του στο κεφάλι του Κάϊς Ίμπν-ι Ζέϊντ και προσευχήθηκε. Με την ευλογία, αφθονίας της προσευχής αυτής το άτομο αυτό όταν έγινε εκατό χρονών, ολόκληρο το κεφάλι του είχε γίνει κάτασπρο εκτός από το σημείο όπου είχε βάλει το ευλογημένο Του χέρι ο   Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του), αυτό είχε μείνει κατάμαυρο.[62]

 

Τρίτο: Ο Αμπτουρραχμάν Ιμπν-ι Ζέϊντ Ίμπν-ιλ Χαττάμπ ήταν μικρόσωμος και άσχημος. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) βάζοντας το χέρι Του στο κεφάλι του, προσευχήθηκε. Με την ευλογία, αφθονία αυτής της προσευχής αυτός ο άντρας έγινε ο πιο ψηλός στο ύψος και πιο όμορφος στο πρόσωπο.[63]

          

Τέταρτο: Το πρόσωπο του Άϊζ Ίμπν-ι Άμρ τραυματίστηκε στη μάχη του Χούνεϊν. Ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) σκούπισε με το χέρι Του τα αίματα από το πρόσωπο του Άϊζ. Το συγκεκριμένο μέρος που άγγιξε με το χέρι του ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έγινε τόσο λαμπερό και φωτεινό που οι επιστήμονες των Χαντίθ το εκφράσανε σαν كَغُرَّةِ الْفَرَسِ «το λευκό σημάδι στο μέτωπο του πορή αλόγου[64]

          

Πέμπτο: Χάιδεψε το πρόσωπό του Καταντέ Ίμπν-ι Σαλμάν και προσευχήθηκε. Το πρόσωπο του Καταντέ άρχισε να λάμπει σαν καθρέφτης.[65]

    

Έκτο: Η κόρη της Ούμμου Σελεμέ- μητέρα των πιστών μουσουλμάνων- και η θετή κόρη του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) η Ζεϊνέπ, όταν ήταν μικρή ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) πιτσίλησε το πρόσωπο της από το νερό που έκανε βουντούxlvii ως χαριτολόγημα. Από τότε που εκείνο το νερό ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο της, η ομορφιάς και το κάλλος της Ζεϊνέπ αυξήθηκε έτσι ώστε έγινε μοναδική.[66]

    

Λοιπόν, υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Οι επιστήμονες των Χαντίθ έχουν μεταδώσει τα πιο πολλά. Αν υποθέσουμε ότι κάθε ένα από τα μεμονωμένα αυτά περιστατικά είναι μονόπλευρες ειδήσεις και είναι αδύναμα, πάλι όμως στο σύνολο τους αποτελούν πνευματικά διαδεδομένες ειδήσεις και αποδεικνύουν την πραγματικότητα και ακεραιότητα των θαυμάτων του Προφήτη Άχμεντ Αλεΐχι-ς Σαλλάτου Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του). Διότι έστω κι αν ένα περιστατικό μεταδίδετε με διαφορετικούς τρόπους, το γεγονός και η πραγματοποίηση του περιστατικού επιβεβαιώνετε. Ακόμα και αν οι τρόποι φαίνονται αδύναμοι και πάλη όμως αποδεικνύει την ουσία του περιστατικού.

 

           Για παράδειγμα, ακούστηκε ένας θόρυβος. Κάποιοι είπαν: «Το τάδε σπίτι καταστράφηκε.», Κάποιοι  «Κάποιο άλλο καταστράφηκε» και κάποιος άλλος ανέφερε ένα άλλο σπίτι και ούτο κάθε εξής. Η κάθε μετάδοση μπορεί να είναι μια μονόπλευρη είδηση, μια αδύναμη είδηση η και αβάσιμη είδηση. Όμως το πραγματικό περιστατικό το ότι ένα σπίτι καταστράφηκε είναι σίγουρο, και όλοι συμφωνούν σ’αυτό. Ενώ τα έξη αυτά συγκεκριμένα περιστατικά που αναφέραμε, είναι και αληθινά, και διάσημα. Εάν θεωρήσουμε αδύναμα το καθένα απ’αυτά, όπως και στο παράδειγμα του σπιτιού, και πάλι στο σύνολο τους αποδεικνύουν την πραγματικότητα και βεβαιότητα ενός θαύματος του Προφήτη Άχμεντ Αλεΐχι-ς Σαλλάτου Ουεσελλάμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του).

 

     Να λοιπόν τα ολοφάνερα θαύματα του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) υπάρχουν κατηγορηματικά σ’όλα τα είδη. Ακόμη τα μεμονωμένα κομμάτια, είναι αντίτυπα η παραδείγματα του ολικού και απόλυτου θαύματος. Όπως το χέρι, τα δάχτυλα, ο πτύελος, η ανάσα, ο λόγος δηλαδή η προσευχή του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) γίνονται πηγή πολλών θαυμάτων, έτσι το ίδιο και οι υπόλοιπες αισθήσεις, συναισθήματα και όργανα του Ένδοξου Απόστολου Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είναι βάσεις και αφορμές πολλών φαινόμενων. Τα βιβλία του σιγιέρxviii και η ιστορία έχουν δηλώσει εκείνα τα φαινόμενα, δείχνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά προφητικά τεκμήρια στο βίο, ήθος, πρόσωπο και στα συναισθήματά Του.

 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ

ΜΕΡΟΣ ΟΓΔΟΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΝΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΚΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΝΔΕΚΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ[1] Υποσημείωση:

اَنَا ابْنُ الَّذِى سَالَتْ عَلَى الْخَدِّ عَيْنُهُ * فَرُدَّتْ بِكَفِّ الْمُصْطَفَى اَحْسَنَ الرَّدِّ

فَعَادَتْ كَمَا كَانَتْ ِلاَوَّلِ اَمْرِهَا * فَيَا حُسْنَ مَا عَيْنٍ وَيَا حُسْنَ مَا رَدٍّ

[2] Bukhari, Jihad 102, 144 ; Muslim, Fada`il al-Sahaba 32, 34 ; al-Hakim, al-Mustadrak iii,38.

[3] Bukhari, Maghazi 38.

[4] Ραμπ: Ο Απόλυτος Συντηρητής και Επιμορφωτής όλων των δημιουργημάτων  Αλλάχ.

[5] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ibn Sayyid al-Nas, Uyun al-Athar i, 324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 656.

[6] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 656 ; Beyhaqi, Dala`il al-Nubuwwa vi, 134.

[7] (Κουρ’άν, Σούρα Αλ- Aνφάλ, 8:17).

[8] (Κουρ’άν, Σούρα Αλ- Kάμαρ, 54:1).

[9] (Σουμπχάν), Αλλάχ ο οποίος είναι πάνω και πέρα από κάθε ελάττωμα και ανεπάρκεια.

[10] Ραμπ: Ο Απόλυτος Συντηρητής και Επιμορφωτής όλων των δημιουργημάτων  Αλλάχ.

[11] Ραχμάν: Ο Συντηρητής των πάντων κάθε στιγμή, ο Πολυεύσπλαχνος και κάτοχος απόλυτου δικαίου και τάξης.

[12] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 656 ; Αl- Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 118.

[13] Tirmidhi, Da`wat 1121 ;  Qadi Iyad, al-Shifa` i  323 ; Musnad, I, 83,107,128.

[14] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 657 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  viii, 298.

[15] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 657 ; Ibn Maja, Τibb 40 no: 3532.

[16] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 657 ; Darimi, Muqaddima 4.

[17] Qadi Iyad, al-Shifa` i  324 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 657 ; Αl- Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 118 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 415.

[18] Qadi Iyad, al-Shifa` i  319 ; Αl- Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 105 ; Ibn Kathir, al-Bidaya wa`l-Nihaya I, 295.

[19] Qadi Iyad, al-Shifa` i  319 ; Αl- Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 105 ; Ibn Kathir, al-Bidaya wa`l-Nihaya iv, 159.

[20] Qadi Iyad, al-Shifa` i  328 ; Αl- Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 137 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 663.

[21] Qadi Iyad, al-Shifa` i  325 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 657 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  viii, 312.

[22] Qadi Iyad, al-Shifa` i  335 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa` i, 676.

[23] Bukhari, Istiska,  6-8, 14 ; Muslim, Istiska, 8-10.

[24] Beyhaqi, Dala`il al-Nubuwwa ii, 15-19.

[25] Ραμπ: Ο Απόλυτος Συντηρητής και Επιμορφωτής όλων των δημιουργημάτων  Αλλάχ.

[26] Bukhari, Istiska,  3.

[27] Bukhari, Istiska,  19 ; Muslim, Salat al-Istiska, 8 no: 897.

[28] Tirmidhi, Manaqib 18, no:1683 ; Al- Albani, Mishkat al-Misabih no:6036 ;  al-Hakim, al-Mustadrak ii, 465.

[29] Φακίχ: Ο ειδήμων επιστήμονας στη νομολογία του Ισλάμ.

[30] Bukhari, Vudu`, 10 ; Ilm 17 ; Fada`il al-Ashab  24 ; Muslim, Fada`il al-Sahaba 138 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  327.

[31] Musnad i, 338 ; Ahmad b. Hanbal, Fada`il al-Sahaba ii, no: 1871 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 661.

[32] Bukhari, Da`wat 19, 26, 47 ; Muslim, Fada`il al-Sahaba 141, 142 ; Ibn Hibban, Sahih ix, 155.

[33] Qadi Iyad, al-Shifa` i  327 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 661 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 128.

[34] Bukhari, Manaqib 28 ; Ibn Maja, Sadakat 7.

[35] Qadi Iyad, al-Shifa` i  327 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 661 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id v, 286.

[36] Tirmidhi, Manaqib 27 no: 3751 ; Ibn Hibban, Sahih  no: 12215 ; al-Hakim, al-Mustadrak iii,  499.  

[37] Qadi Iyad, al-Shifa` i  327 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 660 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 128.

[38] Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 660 ; Al- Asqalani, Al-Matalib Al-Aliya no: 4060 ; Ibn Kathir, al-Bidaya wa`l-Nihaya vi, 168.

[39] Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 122 ; Ahmad b. Hanbal, Fada`il al-Sahaba no:950 ; Ibn Maja, Muqaddima ii, 117.

[40] Qadi Iyad, al-Shifa` i  328 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 134 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 203.

[41] Qadi Iyad, al-Shifa` i  328 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 134 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 662.

[42] Bukhari,  Ilm 42 ; Manaqib 28 ; Muslim, Fada`il al-Sahaba 159 no: 2492 ; Tirmidhi, Manaqib 46,47.

[43] Bukhari,  Ilm 7 ; Jihad 101 ; Maghazi 82 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  328.

[44] Bukhari,  Salat 109 ; Muslim, Jihad  107 no: 1794 ; Musnad i, 417.

[45] Bukhari,  Tafsir 30 ; 28:3 ; 44:3-4 ; Da`wat 58 ; Istiska, 13 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  328.

[46] Qadi Iyad, al-Shifa` i  329 ;  Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 664.

[47] Qadi Iyad, al-Shifa` i  329 ; Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 664 ; Ibn Maja, Fitan 1 no: 3930. 

[48] Muslim, Αshribα, 107, no: 2021 ; Ibn Hibban, Sahih viii, 152 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  328-9.

[49] Σεϊφουλλάχ: Το σπαθί του Αλλάχ. Αυτόν τον τίτλο του το έδωσε ο Προφήτης. (Σάλλαλλαχου Αλεïχί Ουεσελλέμ . Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του.)

[50] Qadi Iyad, al-Shifa` i  331 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 349 ; Al- Asqalani, Al-Matalib Al-Aliya iv, 90 no: 4044.

[51] Musnad v, 441-2 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 332-6 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  332.

[52] Muslim, Fada`il 8 no: 2280 ; Musnad iii, 340, 347 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  332.

[53] Beyhaqi, Dala`il al-Nubuwwa vi, 136 ; Qadi Iyad, al-Shifa` i  331 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 149.

[54] Qadi Iyad, al-Shifa` i  331 ;  Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 668.

[55] Qadi Iyad, al-Shifa` i  332 ;  Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 669 ; Ibn Maja, Tahara 136 no: 659.

[56] Al-Sa`ati, Al-Fath Al-Rabbani xxii,667.

[57] Qadi Iyad, al-Shifa` i  331 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 160.

[58] Tabrizi, Mishkat al-Masbih (Tahqiq: al-Albani) no: 5943 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  vi, 58 ; al-Hakim, al-Mustadrak ii, 109.

[59] Ibn Hibban, Sahih viii, 149 ; Ibn Kathir, al-Bidaya wa`l-Nihaya vi, 102.

[60] Ibn Kathir, al-Bidaya wa`l-Nihaya ii, 273 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  viii, 220-1 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 313.

[61] Qadi Iyad, al-Shifa` i  334 ;  Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 673.

[62] Qadi Iyad, al-Shifa` i  334 ;  Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 674.

[63] Qadi Iyad, al-Shifa` i  335 ;  Ali al-Qari, Sharh al-Shifa`i, 676-7.

[64] Qadi Iyad, al-Shifa` i  335 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 412 ; Al-Hakim, al-Mustadrak iii, 487.

[65] Qadi Iyad, al-Shifa` i  334 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  v, 319 ; Al- Asqalani, Al-Isaba iii, 225.

[66] Qadi Iyad, al-Shifa` i  334 ; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id  ix, 259 ; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa` iii, 163.[i] Σαλά: Η ονομασία των πέντε υποχρεωτικών καθορισμένων προσευχών στο Ισλάμ, γνωστό και ως Ναμάζι.

[ii] Ρακ`ατ: Ένα τμήμα της προσευχής Σαλά.

[iii] Κάμπ-ι Καβσέϊν: Η υψηλότερη και κοντινότερη αρχή ενώπιον του Ύψιστου Αλλάχ. Ο Προφήτης στο Μιράτςxc έχει ιδωθεί αυτοπροσώπως με τον Ύψιστο Αλλάχ σ`αυτή τη θέση.

[iv] Καβθάρ: Το ποτάμι του Παραδείσου.

[v] Yakaza: Εγρήγορση  

[vi] Χεκήμ-ι Λοκμάν: Ο πατέρας της ιατρικής μνημονευόμενος στο Κουρ’άν.

[vii] Aθάνατο Νερό - AbHayat: Τα αθάνατο νερό (Αb-ı Ηayat) αναφέρετε στο Κουρ’άν σχετικά με τις προβολές του Εξοχότατου Χιζίρ (Ενώχ) και του Εξοχότατου Προφήτη Μούσα (Μωυσή). Μεταδίδετε σιγουρότατα ότι το νερό αυτό εκρέει κάτω από έναν βράχο και ανασταίνει, δίνει ζωή σε ότι συναντάει.

[viii] Εξοχότατος Χιζίρ hidr): Είναι το όνομα του Ενώχ στο Κουρ’άν και στην Ισλαμική ορολογία. 

[ix] Υπάρχουν πέντε υποχρεωτικές καθορισμένες προσευχές Σαλά στο Ισλάμ. Για λεπτομέρειες κοιτ. Αναφ. xiv

[x] Φαρούκ: Επίθετο- τίτλος που χρησιμοποίησε για τον Εξοχότατο Ομάρ και σημαίνει αυτός που διακρίνει το δίκαιο (πραγματικότητα) από το άδικο (ψευδές).

[xi] Μαστζίντ-ι Χαράμ: Το μεγάλο μαστζίντ (τέμενος) η Καάμπα, στη Μέκκα.

[xii] Ζαμζάμ : Το ιερό νερό που βρίσκεται στο πηγάδι με όνομα Ζαμζάμ και βρίσκετε στην περιοχή της Καάμπα στη Μέκκα.

[xiii] Mισκ: ένα είδος φυσικής ευωδίας.

İlanlar
Said Nursi Kimdir?
Said Nursi Kimdir?

Said Nursi hakkında kısa bilgiler

Risale-i Nur Nedir?
Risale-i Nur Nedir?

Risale-i Nur hakkında kısa bilgiler