Η Πέμπτη Ευφυόλογη Ένδειξη:

Θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα, από τα χαντίθi, σχετικά με τα θέματα του αγνώστου:

           

            Σύμφωνα με σίγουρες ειδήσεις και σε βαθμό “λίαν διαδεδομένης είδησης” από τον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) έχει φτάσει σ’εμάς ότι πάνω στον άμβωνα μέσα σε μια ομάδα των ακολούθων του (Σαχάμπι-Sahabe)xix έχει ανακοινώσει πως:

اِبْنِى حَسَنٌ هذَا سَيِّدٌ سَيُصْلِحُ اللّهُ بِهِ بَيْنَ فِئَتَيْنِ عَظِيمَتَيْنِ

« Αυτός ο γιος μου ο Χασάν είναι απόγονος μου. Ο Αλλάχ, μέσω αυτού θα συμφιλιώσει τους δύο μεγάλους στρατούς των Μουσουλμάνων»[1]

 

Όντως μετά από σαράντα χρόνια, όταν τα δύο μεγάλα στρατεύματα του Ισλάμ αντιπαρατάχθηκαν, ο Εξοχότατος Χασάν (Ο Αλλάχ πάντα ήταν ικανοποιημένος μαζί του) κάνοντας ειρήνη με τον Εξοχότατο Μουαβιγιέ (Ο Αλλάχ πάντα ήταν ικανοποιημένος μαζί του), επιβεβαίωσε το θαυματουργό προμήνυμα από το άγνωστο, του Ενδοξότατου πρόγονου Tου.

           

  Δεύτερον: Σύμφωνα με μια αληθινή μετάδοση, είπε στον εξοχότατο Αλή:

سَتُقَاتِلُ النَّاكِثِينَ وَالْقَاسِطِينَ وَالْمَارِقِينَ

«Εσύ θα πολεμήσεις μ’αυτούς που έχουν παρεκκλίσει από την υποταγή, το δίκιο και από τη θρησκεία  (πίστη)».[2]

 Με αυτό έχει προμηνήσει το γεγονός του Τζεμέλ (Tzemel), το γεγονός του Σιφφίν (Sıffin) και το γεγονός του Χαβαρίτς (Havarits).

 

            Και σε μια περίοδο που ο Εξοχότατος Αλή (Ο Αλλάχ πάντα ήταν ικανοποιημένος μαζί του) και ο Ζουμπέϊρ είχανε πολύ καλές σχέσεις, είπε (στον Αλή): «Αυτός θα πολεμήσει εναντίον σου, αλλά είναι άδικος»[3]

 

            Επιπλέον, στις Αγνές Συζύγους Του είπε:

«Κάποια από εσάς θα πρωτοστατήσει σε μια σημαντική διχόνοια, πολλοί θα σκοτωθούν γύρω της».[4]

وَتَنْبَحُ عَلَيْهَا كِلاَبُ الْحَوْئَبِ

 «Σ’αυτήν θα γαβγίζουν τα σκυλιά του Χάβ-εμπ (Hav-eb)».[5]

 

            Αυτά τα αληθινά και σίγουρα χαντίθi και συνεπώς, μετά από τριάντα χρόνια, η μάχη του Εξοχότατου Αλή με την Εξοχότατη Άϊσα και Ζουμπέϊρ και Ταλχά στο Τζεμέλ και με τον Χαβαρίτς στο Χαρέβρα και Νεχρουβάν, είναι έμπρακτες επικυρώσεις και επιβεβαιώσεις των προμηνυμάτων του Προφήτη από το άγνωστο.

 

            Επίσης έχει ειδοποιήσει τον Εξοχότατο Αλή: «Έναν άντρα ο οποίος θα χύσει το αίμα της κεφαλής του πάνω στα γένια του»[6]. Ο εξοχότατος Αλή τον γνώριζε, ήταν ο Αμπντουρραχμάν Ιμπν-ι Μουλτζέμ-ουλ Χάριτζι.

 

            Επίσης, έχει εξαγγείλει έναν άντρα με όνομα «Ζους-σετγιέ» μέσα στους Χάριτζί, που έχει ένα περίεργο σημάδι. Ο άντρας αυτός, βρέθηκε ανάμεσα στους σκοτωμένους των Χαβαρίτς και ο Εξοχότατος Αλή το έδειξε ως τεκμήριο της ορθότητας και πιστότητας Του (προφήτη) και ανακοίνωσε το Προφητικό Θαύμα.[7]

 

            Επίσης, ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του), σύμφωνα με αληθινή μετάδοση της Ουμού-Σελεμέ και άλλων, έχει προειδοποιήσει πως: «Ο Εξοχότατος Χουσεϊν (εγγονός Του) θα φονευτεί στο Ταφφ δηλαδή Κέρμπελα». Όντως πενήντα χρόνια μετά, το τραγικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε και επικύρωσε τα προμηνύματα Του από το άγνωστο.[8]

 

            Επίσης, επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει πως:

يَلْقَوْنَ قَتْلاً وَتَشْرِيدًا

«Μετά από μένα η οικογένεια μου θα υφίσταται φόνους, δεινά και εξορίες»[9].

Έχουν βγει ακριβώς το ίδιο, όπως τα έχει εξηγήσει σε κάποιο βαθμό.

 

            Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σημαντική ερώτηση, λένε πως: «Ο Εξοχότατος Αλή ήταν επάξιος για Χαλίφης και με τη συγγένεια του με τον Ένδοξο Απόστολο Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) και με το θαυμάσιο θάρρος και βαθιά γνώση του, παρόλα αυτά γιατί δεν προηγήθηκε ως Χαλίφης και γιατί στη δικιά του εποχή (ως Χαλίφης) το Ισλάμ υπέστη σε χάος;»

 

            Η απάντηση: Ένας μεγάλος όσιος πνευματικός ηγέτης από την οικογένεια του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii έχει αναφέρει πως: ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) θέλησε τον Εξοχότατο Αλή ως Χαλίφη, όμως Του αναγγέλθηκε ότι η θεία βούληση είναι αλλιώς. Και αυτός εγκαταλείποντας τη θέληση Του υπάκουσε τη θεία βούληση»[10].

 

 Μια σοφία της θείας βούλησης πρέπει να είναι ως εξής: Μετά την αποβίωση του Προφήτη, για τους Σαχάμπε[i]  ήταν μεγάλη ανάγκη η συμφωνία και η συνένωση. Εάν γινόταν επικεφαλής ο Εξοχότατος Αλή, όσον αφορά τα γεγονότα της εποχής του και το ασυμβίβαστο, απτόητο, αφοσιωμένο, ηρωικό, λιτό ύφος και η ξακουστή του γενναιότητα θα προκαλούσε την άμιλλα πολλών αντρών και ομάδων, και πολύ πιθανόν να γινόταν αιτία διχασμών.

 

Επιπλέον, ένα μυστήριο της καθυστέρησης του Χαλιφάτου του Εξοχότατου Αλή είναι ότι: Με την ανάμειξη πολλών διαφορετικών φυλών μεταξύ τους και τη σύμμειξη των διαφορετικών ιδεών αυτών των εβδομήντα τριών μεταγενέστερων ομάδων[11] – όπως ακριβώς προμήνησε ο Προφήτης Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του)  – και μέσα σε μια εποχή που εμφανίζονται συνεχώς υποκινητικά  γεγονότα, χρειαζόταν κάποιος ένα πανώριο θάρρος και μια διαίσθηση, όπως του Εξοχότατου Αλή, για να κρατηθεί. Χρειαζόταν μια δύναμη σαν τη δύναμη και την ευγένεια της οικογένειας του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii και των Χασιμίδων ώστε να αντέξει. Ναι, άντεξε.  Όπως είχε εξαγγείλει ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του): «Εγώ πολέμησα για την (tanzîl-υποστολή) αποκάλυψη του Κορανίου και εσύ θα πολεμήσεις για την ερμηνεία του!»[12]

 

 Επιπλέον, αν δεν ήταν ο Εξοχότατος Αλή, η εγκόσμια βασιλεία πολύ πιθανόν να ξεστράτιζε ολοσχερώς από το δρόμο, τους Βασιλείς των Ομεϊάδων. Όμως, έχοντας απέναντι τους τον Εξοχότατο Αλή και την οικογένεια του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii, για να βρίσκονται σε ισορροπία μαζί τους και για να διατηρήσουνε τη θέση τους απέναντι στους πιστούς του Ισλάμ, θέλοντας και μη, όλοι οι επικεφαλείς του Ομεϊαδικού Κράτους – αν όχι οι ίδιοι- οι υπήκοοι και οι υποστηρικτές τους, συνεπώς, με την προτροπή και την έγκριση των ιδίων, δούλεψαν με όλη τους τη δύναμη για τη διατήρηση και διάδοση της πραγματικότητας του Ισλάμ, της πίστης και των αρχών του Κορανίου. Ανάθρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ειδήμονες ερμηνευτές του Ισλάμ και ειδήμονες λόγιους των χαντίθi και όσιους και αφοσιωμένους. Εάν απέναντι τους δεν υπήρχε η πολύ ισχυρή αγιότητα, θρησκευτικότητα και η ενάρετη ωριμότητα της οικογένειας του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii, όπως στα τέλη των Αββασίδων και των Ομεϊάδων, ήταν πολύ δυνατή η πιθανότητα του εκτροχιασμού.

 

            Εάν ειπωθεί: «Γιατί το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν εδραιώθηκε στο Άλ-η Μπέϊτ (Âl-i Beyt)iii, δηλαδή στην οικογένεια και στους απογόνους του Προφήτη; Διότι αυτοί ήταν οι πιο άξιοι και δικαιούχοι αυτού;

 

            Η απάντηση: Η εγκόσμια βασιλεία είναι παραπλανητική. Το καθήκον της οικογένειας του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii ήταν η διαφύλαξη των πραγματικοτήτων του Ισλάμ και των αρχών του Κουρ’άν. Αυτός που θα περνούσε στο θρόνο της βασιλείας ή Χαλιφάτου έπρεπε να είναι άμωμος σαν τον Προφήτη, ή να έχει μια υπέροχη ασκητική καρδιά, όπως οι τέσσερις μεγάλοι Χαλίφηδες[ii]  και ο Ομάρ Ιμπν-ι Αμπτουλαζίζ-ι Εμεβί και ο Μάχντι-ι Αμπασί, για να μην παραπλανηθεί. Εξάλλου ο σχηματισμός του Χαλιφητικού Κράτους των Φατιμίδων στην Αίγυπτο -στο όνομα της οικογένειας του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii-, η κυβέρνηση των Μουβαχιντίν στην Αφρική και το Σαφεβικό Κράτος στο Ιράν, αποδεικνύει ότι η εγκόσμια βασιλεία είναι μάταια και επιζήμια για την οικογένεια του Προφήτη (Âl-i Beyt)iii, διότι τους οδηγεί στην παράλειψη του πρωταρχικού τους καθήκοντος, το οποίο είναι η διαφύλαξη και διατήρηση των αρχών του Ισλάμ και η υπηρέτηση αυτών. Ενόσω όμως έχουν παρατήσει τη βασιλεία και εγκόσμια κυβέρνηση, έχουν υπηρετήσει λαμπρότατα και εξαίρετα στο Ισλάμ και το Κουρ’άν!    

 

            Να δες λοιπόν! Οι μεγάλοι άγιοι από τη γενεά του Εξοχότατου Χασάν και ιδιαίτερα οι τέσσερις μεγάλοι, και κυρίως ο Σέϊχ Αμπντουλκαντίρ-ι Γκεϊλάνι, ο οποίος είναι και ο Γκάβσ-ι Αζάμ (ο Σπουδαιότερος Εμβριθής Σοφός), επίσης οι ιμάμηδες (πνευματικοί ηγέτες) που προέρχονται από τη γενεά του Εξοχότατου Χουσεϊν, ιδίως ο Ζεϊνελαμπιντίν και ο Τζαφέρ-ι Σαντίκ, κάθε ένας από αυτούς έχουν διατελέσει σαν πνευματικοί προστάτες, διαφωτιστές, διαλύοντας το σκοτάδι και το κακό, διέχυσαν το φως του Κουρ’άν και την πραγματικότητα της πίστης. Έχουν δείξει -ο κάθε ένας- πως είναι κληρονόμοι του Ενδοξότερου πρόγονου τους.

 

            Εάν ειπωθεί: «Ποια η σοφία και η θεϊκή ευσπλαχνική πλευρά της τραγικής αιματηρής διχόνοιας που υπέστη η λαμπερή Ασρ-ι Σααντέτ (Asr-i Sa`adet)xlvi και το Ευλογημένο Ισλάμ; Διότι αυτοί δεν ήταν άξιοι των καημών!

 

            Η απάντηση: Όπως την άνοιξη μια φοβερή βροχερή καταιγίδα προκαλεί τα χαρίσματα όλων των φυτών, των σπόρων των δέντρων και τα αναπτύσσει, το καθένα από αυτά ανθοβολεί με το δικό του ιδιόμορφο άνθος, αναλαμβάνει ένα έμφυτο καθήκον. Έτσι, το ίδιο και η διχόνοια που υπέστησαν οι Σαχάμπεxix και οι Ταμπιήν,[iii]  μαστίγωσε και προκάλεσε τα ποικίλα χαρίσματα σαν τους σπόρους, τους έκανε όλους να τρέξουν για τη διάσωση του Ισλάμ, εκφοβίζοντας όλες τις φυλές λέγοντας « διακυβεύεται το Ισλάμ, υπάρχει φωτιά». Ο καθένας, ανάλογα με τις ικανότητες του, επωμίστηκε τα ποικίλα και πολλά καθήκοντα του Ισλαμικού σώματος και δούλεψε με μεγάλη αφοσίωση. Μερικοί δούλεψαν για τη διαφύλαξη και διατήρηση των χαντίθi, μερικοί για την προστασία των πραγματικοτήτων της πίστης και μερικοί για την αποστήθιση και διαφύλαξη του Κουρ’άν και ούτω καθ`εξής. Κάθε ομάδα υπηρέτησε σ’ένα καθήκον. Εργάστηκαν πυρετωδώς στις Ισλαμικές υπηρεσίες. Άνθισαν λουλούδια σε διάφορα χρώματα. Με εκείνη τη καταιγίδα διασπείρθηκαν σπόροι σ’όλες τις εκτενής πλευρές του Ισλαμισμού και το ήμισυ του μεταμορφώθηκε σε ροδώνα. Όμως, δυστυχώς, μέσα σ’αυτό το ροδώνα αναδείχτηκαν και αγκάθια των αιρετικών ομάδων.

 

            Το χέρι της θείας δύναμης, σαν να συγκλόνισε με οργή εκείνη την εποχή, με αυστηρότατη διέγερση την ανέτρεψε και εμψυχώνοντας τους πιστούς τους κινητοποίησε. Με τη φυγόκεντρο δύναμη που προέρχεται από αυτήν την κινητικότητα, αμόλησε πάρα πολλούς φωτισμένους ειδήμονες λόγιους και πνευματικούς ηγέτες του Ισλάμ, λαμπρούς ειδήμονες σ’όλες τις πλευρές του Ισλαμικού κόσμου των χαντίθi, ευλογημένους αποστηθιστές του Κουρ’άν, μεγάλους άγιους κ.ά., τους διακόμισε - σαν την Εγίραxxiv. Από την Ανατολή ως τη Δύση, ενθουσίασε όλους τους πιστούς του Ισλάμ, τους άνοιξε τα μάτια για να επωφεληθούν από τους θησαυρούς του Κουρ’άν. Τώρα ερχόμαστε στο προκείμενο.

 

            Τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν, όπως ακριβώς τα είχε εξαγγείλει από το άγνωστο ο Ένδοξος Απόστολος Σάλλελλαχου Αλεΐχι Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) είναι χιλιάδες, πάρα πολλά. Εμείς θα αναφέρουμε μόνο κάποια μικρά παραδείγματα από αυτά:

 

Οι μεγάλοι ειδήμονες των Χαντίθi, καταρχήν ο Μπουχάρι και ο Μούσλιμ και άλλοι έξι διάσημοι που κατέχουν πηγαία βιβλία περί των Χαντίθ[iv], είναι ομόφωνοι στις περισσότερες ειδοποιήσεις  που θα αναφέρουμε κάτω. Οι περισσότερες είναι πνευματικά (ηθικά) διαδεδομένες ειδήσεις  (manevi tevatür)xii, ενώ κάποιες απ’αυτές, με την επιβεβαίωση και έγκριση των διερευνούντων,  είναι σίγουρες και λίαν διαδεδομένες.

 

            Σύμφωνα με μια απόλυτα σίγουρη μετάδοση, είπε στους ακολούθους (Σαχάμπιδες)xix του: “Εσείς θα υπερισχύσετε σ’όλους τους εχθρούς σας και θα κατακτήσετε την Μέκκα, τη Χάϊμπερ, τη Δαμασκό, το Ιράκ, το Ιράν και το Μπέϊτ-ουλ Μακντίςxci  (Ιερουσαλήμ). Και τότε θα μοιραστείτε μεταξύ σας τους θησαυρούς των μονάρχων των τότε μεγαλύτερων κρατών, των Περσών και των Ρωμιών!”[13] και δεν είπε “νομίζω πως θα γίνει έτσι ή υποθέτω” αλλά έχει ανακοινώσει ξεκάθαρα σαν να το είδε, και αυτό πραγματοποιήθηκε έτσι ακριβώς όπως Αυτός ειδοποίησε, πάρα το γεγονός ότι, τις μέρες αυτές που προμήνησε αυτό το μελλοντικό γεγονός, ήταν υποχρεωμένος να μεταναστεύσει. Επιπλέον οι ακόλουθοι του (Σαχάμπιδες)xix ήταν λίγοι, η περιφέρεια της Μαντίνας και όλος ο κόσμος Του ήταν εχθρικός.

 

            Επιπλέον, σύμφωνα με μια –απόλυτα σίγουρη μετάδοση- έχει διατάξει:

عَلَيْكُم بِسِيرَةِ  الَّذَيْنِ مِنْ بَعْدِى اَبِى بَكْرٍ وَ عُمَرَ

“Μετά από μένα ακολουθείστε το δρόμο του Αμπου Μπάκρ και του Ομάρ”[14]

 Λέγοντας έτσι, προανάγγειλε  ότι ο Aμπού Μπάκρ και ο Ομάρ θα μείνουνε μετά από Αυτόν και θα γίνουνε χαλίφηδες και θα διατελέσουνε πράξεις θαυμάσιες και κατάλληλες με τη βούληση του Αλλάχ και τη συγκατάθεση του Προφήτη, και ο Αμπού Μπάκρ θα μείνει λίγο, ενώ ο Ομάρ θα κάνει μεγάλες κατακτήσεις.

 

            Επιπλέον, σύμφωνα με - απόλυτα σίγουρη μετάδοση - έχει διατάξει πριν από τη μάχη του Μπάντρ:

زُوِيَتْ لِىَ اْلاَرْضُ فَاُرِيتُ مَشَارِقَهَا وَمَغَارِبَهَا وَسَيَبْلُغُ مُلْكُ اُمَّتِى مَا زُوِىَ لِى مِنْهَا

“ Η γη διπλώθηκε και μαζεύτηκε για μένα. Μου επιδείχτηκαν η Ανατολή και η Δύση της, η περιουσία των πιστών μου θα επεκταθεί μέχρι εκεί που παρουσιάστηκε σε μένα! Από την Ανατολή ως τη Δύση θα κατακτηθούν από τους πιστούς – ακολούθους μου. Καμία άλλη ομάδα πιστών – ούμμαxvii  δεν έχει κατακτήσει τόση περιουσία.”[15]

 Έχει ειδοποιήσει και έτσι έχουν πραγματοποιηθεί.

 

            Επίσης, σύμφωνα με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- πριν από τη μάχη του Μπάντρ έχει διατάξει:

هذَا مَصْرَعُ اَبِى جَهْلٍ هذَا مَصرَعُ عُتْبَةَ هذَا مَصرَعُ اُمَيَّةَ هذَا مَصرَعُ فُلاَنٍ وَ فُلاَن

“Εδώ είναι το μέρος όπου θα σκοτωθεί ο Αμπού Τζεχήλ, εδώ θα σκοτωθεί ο Ουτμπέ, εδώ ο Ουμεγιέ και εδώ θα σκοτωθεί αυτός και εδώ αυτός...”[16]

λέγοντας αυτά επίδειξε τα μέρη που ο καθένας από τους αρχηγούς των άπιστων -πολυθεϊστών Κουρέϊσιδων θα σκοτωθεί. Και είπε: “Εγώ με το χέρι μου θα σκοτώσω τον Ουμπέϊ Ιμπν-ι Χαλέφ” [17]. Έτσι και βγήκε.

 

            Επίσης, σύμφωνα με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- έχει περιγράψει τους Σαχάμπεδεςxix του, οι οποίοι πολεμούσαν στη διάσημη μάχη στην περιοχή Μούτε, κοντά στη Δαμασκό, που όμως βρισκόταν σε απόσταση ενός μήνα ταξιδιού, λέγοντας:

اَخَذَ الرَّايَةَ زَيْدٌ فَاُصِيبَ ثُمَّ اَخَذَهَااِبْنُ رَوَاحَة فَاُصِيبَ ثُمَّ اَخَذَهَا جَعْفَرُ فَاُصِيبَ ثُمَّ اَخَذَهَا سَيْفٌ مِنْ سُيُوفِ اللّهِ

«Ο Ζέϊντ πήρε το λάβαρο και χτυπήθηκε. Μετά το πήρε ο Τζαφέρ και αυτός χτυπήθηκε. Μετά το πήρε ο Ρεβαχά και χτυπήθηκε κι αυτός. Και μετά το πήρε στα χέρια του ένα ξίφος, από τα ξίφη του Αλλάχ…»[18]

περιέγραψε στους ακολούθους, Σαχάμπεδεςxix του και τους ειδοποίησε έναν έναν τα συμβάντα. Μετά από δύο τρεις εβδομάδες ήρθε ο Για-λε Ιμπν-ι Μουνέμπιχ, από το πεδίο της μάχης, πριν αυτός μιλήσει ο Ορθός Πιστός Ειδοποιητής (Σ. Α. Ου.)[19]  ανέφερε τις λεπτομέρειες της μάχης. Ο Για-λε του ορκίστηκε λέγοντας: «Έτσι ακριβώς όπως το είπες έγινε!»[20]

 

Επίσης, σύμφωνα με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- είπε ότι:

 اِنَّ الْخِلاَفَةَ بَعْدِى ثَلاَثُونَ سَنَةً ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا عَضُودًا وَاِنَّ هذَا اْلاَمْرَ بَدَأَ نُبُوَّةً وَرَحْمَةً

ثُمَّ يَكُونُ رَحْمَةً وَخِلاَفَةً ثُمَّ يَكُونُ مُلْكًا عَضُودًا ثُمَّ يَكُونُ عُتُوّاً وَ جَبَرُوتًا

«Το Χαλιφάτο θα διαρκέσει τριάντα χρόνια μετά από εμένα».[21] «Αυτό άρχισε με Προφητεία και ευσπλαχνία, μετά θα μετατραπεί σε ευσπλαχνία και Χαλιφάτο, μετά θα μεταμορφωθεί σε δηκτική βασιλεία και μετά θα λάβει μέρος η βία, η συνωμοσία των πιστών  και η εξαγρίωση».[22]

λέγοντας είχε ειδοποιήσει ότι ο Εξοχότατος Χασάν θα μείνει μόνο έξι μήνες ως Χαλίφης, έχει δείξει τους χρόνους ηγεσίας των τεσσάρων αξιαγάπητων επίλεκτων φίλων, δηλαδή, οι Χαλίφηδες Αμπού Μπάκρ, Ομάρ, Οθμάν, Αλή και ότι μετά από αυτούς θα μετατραπεί σε μορφή βασιλείας και από αυτή τη βασιλεία θα υπάρξει βία και μοχθηρία της ούμμαxvii. Και όλα βγήκαν όπως τα είπε Αυτός.

 

            Επίσης, σύμφωνα με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- ανάγγειλε πως:

يُقْتَلُ عُثْمَانُ وَهُوَ يَقْرَأُ  ا لْمُصْحَفَ وَاِنَّ اللّهَ عَسَى اَنْ يُلْبِسَهُ قَمِيصًا وَاِنَّهُمْ يُرِيدُونَ خَلْعَهُ

«Ο Οθμάν θα σκοτωθεί-μαρτυρήσει, καθώς θα διαβάζει Κουρ’άν»[23].  «Ο Αλλάχ οπωσδήποτε θα φορέσει στον Οθμάν το Χαλιφικό Χιτώνα, όμως εκείνοι θα θελήσουν να βγάλουν το χιτώνα aυτό[24]».

Έτσι έχει ειδοποιήσει ότι ο Οθμάν θα γίνει Χαλίφης, που όμως θα θελήσουν να τον εκθρονίσουν και στη συνέχεια θα μαρτυρηθεί ταπεινά, ενώ διαβάζει Κουρ’άν. Και αυτό επαληθεύτηκε όπως Αυτός ειδοποίησε.  

 

            Επίσης, σύμφωνα με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- καθώς ο Ζουμπέϊρ Ιμπν-ι Αμπντουλλάχ, Του έκανε αιμοληψία (Hajamat)[v] ως θεραπεία, ήπιε σαν σιρόπι το αίμα Του, βλέποντας το ως αφορμή για την ευλογία του, τότε κ`αυτός τον ειδοποίησε λέγοντας του:

وَيْلٌ لِلنَّاسِ مِنْكَ وَوَيْلٌ لَكَ مِنَ النَّاسِ

«Αλίμονο στους ανθρώπους εξαιτίας σου, και αλίμονο σ’εσένα εξαιτίας των ανθρώπων».[25]

 Αποκαλύπτοντας έτσι ότι, με μεγάλη γενναιότητα θα γίνει επικεφαλής της ούμμα και ότι θα υποστεί τρομερές επιθέσεις και ότι οι άνθρωποι εξαιτίας του θα πέσουνε σε τραγικές καταστάσεις, όπως ειδοποίησε, ο Αμπντουλλάχ Ιμπν-ι Ζουμπεγίρ, στην εποχή των Ομαϊάδων, ανακοινώνοντας το Χαλιφάτο στη Μέκκα, έδωσε πολλές ηρωικές μάχες. Στο τέλος, ο Χατζάτζ-ι Ζαλίμ, επιτίθοντας πάνω του με μεγάλο στρατό, μετά από σφοδρή σύγκρουση, μαρτύρησε τον ένδοξο εκείνο ήρωα.

 

            Επίσης, με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- έχει προμηνύσει την εμφάνιση του Ομαϊακού Κράτους[26], και ότι οι περισσότεροι βασιλείς του θα είναι τύραννοι και ότι μέσα σ’αυτούς θα είναι ο Γιεζίντ[27] και ο Βελίντ και ότι ο Εξοχότατος Μουαβιγιέ, θα γίνει επικεφαλής της ούμμαxvii. Εν τούτοις, με την εντολή Του

وَاِذَا مَلَكْتَ فَاَسْجِحْ

«Όταν θα γίνεις επικεφαλής, να είσαι συγχωρητικός και δίκαιος!»[28]

 έχει συμβουλέψει την επιείκεια και τη δικαιοσύνη. Μετά στους Ομαϊάδες είπε:

يَخْرُجُ وَلَدُ الْعَبَّاسِ بِالرَّايَاتِ السّوُدِ وَيَمْلِكُونَ اَضْعَافَ مَا مَلَكُوا

«Οι Αββασίδες βγαίνουν με μαύρες σημαίες και κυριαρχούν περισσότερο καιρό από τους προηγούμενους».[29]

Έτσι ανάγγειλε το κράτος των Αββασίδων και την μακροπρόθεσμη τους βασιλεία. Έτσι και έγινε.

 

            Επίσης, με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- λέγοντας

وَيْلٌ لِلْعَرَبِ مِن شَرٍّ قَدِ اقْتَرَبَ

«Αλίμονο στους Άραβες από ένα κακό που πλησιάζει»[30],

προμήνησε τα φοβερά δεινά των Τζενγκίζ και Χουλαγκού και ότι θα καταστρέψουνε το Αραβικό Αββασικό κράτος. Έτσι και έγινε.

 

            Επίσης, με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- είπε στον Σα`ντ Ιμπν-ι Βακκάς όταν ήταν βαριά άρρωστος:

لَعَلَّكَ تُخَلَّفُ حَتّىَ يَنْتَفِعَ بِكَ اَقْوَامٌ وَيَسْتَضِرَّ بِكَ آخَرُونَ

«Εσύ θα ζήσεις πολύ ακόμα , και θα περάσεις μπροστά στο στρατό. Ώσπου, στο τέλος, κάποια έθνη θα επωφεληθούν πολύ από σένα και κάποιοι άλλοι θα ζημιωθούν!»[31].

Μ’αυτό προμήνησε τη διοίκηση του στο στρατό και τις πολλές κατακτήσεις του και την ωφέλεια των εθνών, δηλαδή, με την αποδοχή του Ισλάμ και τη ζημίωση των πολλών, δηλαδή, με την καταστροφή των κρατών τους, εξαιτίας του. Επαληθεύτηκαν όσα προμήνυσε. Ο Εξοχότατος Σα`ντ, έγινε επικεφαλής του Ισλαμικού στρατού και καταρήμαξε το Ιρανικό κράτος, έγινε αιτία να αποδεχτούν πολλές φυλές το Ισλάμ και να φωτιστούν.

 

            Επίσης, με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- ανάγγειλε στους Σαχάμπεδεςxix του, το θάνατο του βασιλιά των Χαμπές, τον Νετζάσι, ο οποίος είχε φωτιστεί γίνοντας πιστός. Στον έβδομο χρόνο του Χιτζρέτ – (Εγίρα) [vi] την ημέρα που πέθανε αυτός το ανάγγειλε στους Σαχάμπεδεςxix του, έκανε κιόλας τη νεκρώσιμη ακολουθία (Sala) του[32]. Μετά από μια εβδομάδα, έφτασε η είδηση ότι, όντως, εκείνη τη μέρα είχε πεθάνει.

 

            Επίσης, με -απόλυτα σίγουρη μετάδοση- μια μέρα που βρισκότανε με τους τέσσερις αξιαγάπητους φίλους  (τους τέσσερις Χαλίφηδεςxix) επάνω στο βουνό Ούχουντ ή το Χίρα, αυτό άρχισε να τρέμει, έγινε σεισμός. Τότε διέταξε:

اُثْبُتْ فَاِنَّمَا عَلَيْكَ نَبِىّ ٌوَصِدِّيقٌ وَشَهِيدٌ

«Ηρέμησε! Διότι πάνω σου βρίσκεται ένας Προφήτης, ένας Σιντ`τίκ (Sıddık) [vii]και ένας Μάρτυρας[33]»

 Έτσι ειδοποίησε τη μαρτυρία του Εξοχότατου Ομάρ, του Οθμάν και του Αλή. Όπως ακριβώς έγινε.

 

            Τώρα και εσύ, κακόμοιρε, άκαρδε, καημένε άντρα! Εσύ, καημένε άνθρωπε, που λέγοντας «Ο Άραβας Μουχάμμεντ ήταν ένας ευφυής άντρας!» κλείνεις τα μάτια σου απέναντι στην πραγματικότητα του ηλίου. Από τα δεκαπέντε είδη, διαφόρων θαυμάτων Του, μόνο από το ένα είδος, που είναι τα προμηνύματα Του από το άγνωστο, άκουσες μόνο τα δεκαπέντε, και αυτά είναι το ένα μέρος από τα εκατόν τόσα. Άκουσες ένα μέρος, από όσα είναι πνευματικά (ηθικά) διαδεδομένες ειδήσεις (manevi tevatür)xii και απόλυτα σίγουρα γεγονότα. Ένας που θα έβλεπε με το μάτι του νου του, το ένα τις εκατό αυτών των άγνωστων γεγονότων, θα λεγότανε “μεγάλη ιδιοφυία”, διότι με την οξύνοια και την κατανόηση του, ανακαλύπτει το μέλλον. Εν τούτοις, ας υποθέσουμε -σαν και σένα- ότι είναι μεγαλοφυής (ο Προφήτης), ένας άντρας που κατέχει μια ιερή ευφυΐα εκατό φορές ισχυρότερη από έναν μεγάλο ιδιοφυή, είναι δυνατόν να βλέπει λάθος; Είναι δυνατόν να καταδεχτεί να δώσει λάθος είδηση; Το να μην ακούς λοιπόν τα λόγια Του περί την ευτυχία στους δύο κόσμους  (επίγειος και μεταθανάτιος κόσμος) ενός τέτοιου μεγαλοφυή ατόμου- που είναι εκατό φορές πιο ευφυής από μια μεγάλη ιδιοφυία- φαίνεται ότι είναι εκατό φορές ένδειξη της παραφροσύνης.

  

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ

ΜΕΡΟΣ ΟΓΔΟΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΝΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΚΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΝΔΕΚΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ[1] Bukhari, Fitan 20; Tirmidhi, Manaqib 25 ; Nasa`i, Jum`a 27.

[2] Al-Hakim, al-Mustadrak iii, 139,140; al-Haythami, Majma` al-Zawa`id vii, 138; Bayhaqi, Dala`il al-Nubuwwa vi, 414.

[3] Ibn Kathir, al-Bidaya wa`l- Nihaya vi, 213; al-Hakim, al-Mustadrak iii, 366,367.

[4] Al-Asqalani, Fath al-Bari xiii, 45.

[5] Musnad vi, 52,97; Ibn Hibban, Sahih viii, 258 no:6697; Al-Hakim, al-Mustadrak iii, 120.

[6] Al-Hakim, al-Mustadrak iii, 113; Musnad i, 102,103,148,156.

[7] Bukhari, Μanaqib 25; Muslim, Zekat 148,156,157.

[8] Imam Ahmad, Fada`il al-Sahaba 1357; Musnad I, 85; iii, 242,256; vi, 294.

[9] Ibn Maja, Fitan 34

[10] Daylami, Musnedu`l-Firdevs, 5/316; Suyuti, Tarihu`l-Hulefa, 64.

[11] Τirmidhi, Iman 18; Abu Da`ud, Sunna, 1.

[12] Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id vi,224; Musnad iii, 31, 33, 82; Ibn Hibban, Sahih ix, 46 no:6898

[13] Bukhari, Jihad 15; Muslim, Fitan 75,76; Tirmidhi, Fitan 41.

[14] Tirmidhi, Manaqib 16,37; Ibn ,Maja, Muqaddima 11 ; Musnad v, 382, 385, 399, 402.

[15] Muslim, Fitan 19,20;  Abu Da`ud, Fitan, 1; Tirmidhi, Fitan147; Ibn ,Maja, Fitan 9 ; Musnad iv,123,278, 284.

[16] Muslim, Jihad 83; Musnad I, 26; iii, 219,258; Abu Da`ud, Jihad, 115, Nasa`I, Jana`iz 117.

[17] Al-Hakim, al-Mustadrak ii,327.

[18] Al-Hakim, al-Mustadrak iii,298 ; Bukhari, Maghazi 44.

[19] Ο Μουχάμμεντ  (Σ. Α. Ου.) (Σάλλελλαχου Αλεïχί Ουεσελλέμ . Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του.)

[20] Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa iii, 210; Ibn al-Qayyim al-Jawzi, Zad al-Ma`ad iii,385.

[21] Musnad v, 220, 221.

[22] Qadi Iyad, al-Shifa`I  340 ; Musnad iv, 273.

[23] Al-Hakim, al-Mustadrak iii, 103

[24] Al-Hakim, al-Mustadrak iii 100.

[25] Al- Asqalani, Al-Matalib Al-Aliya iv, 21; Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id no:2708; Al-Hakim, al-Mustadrak iii,554.

[26] Qadi Iyad, al-Shifa`I  I:338

[27] Al- Albani, Sahih al-Jami al-Saghir no:2579; Al- Asqalani, Al-Matalib Al-Aliya , 4528.    

[28] Al-Haythami, Majma`al-Zawa`id v,186.

[29] Qadi Iyad, al-Shifa`I  I, 338; Musnad iii, 216-218; al-Hakim, al-Mustadrak iii,326.

[30] Bukhari, Fitan 4, 28; Muslim, Fitan 1; Tirmidhi, Fitan 23 ; Ibn ,Maja, Fitan 9 ; Abu Da`ud, Fitan, 1.

[31] Bukhari, Jana`iz 36; Manaqib al-Ansar 49; Αl-Khafaji, Sharh al-Shifa iii, 209;

[32] Bukhari, Jana`iz 57; Muslim, Fara`id 14; Abu Da`ud, Jihad, 133; Tirmidhi, Jana`iz 69.

[33] Bukhari, Fada`il al-Sahaba 101;  Ibn ,Maja, Jana`iz 64 ; Musnad iv, 240, 282, 283; Qadi Iyad, al-Shifa`I  340[i] Σαχάμπε: Οι πιστοί που έχουν δει Τον Προφήτη Μουχάμμεντ Σάλλελλαχου Αλεïχί Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) εν`ζωή.

[ii] Οι τέσσερις μεγάλοι Χαλίφηδες: Ο Εξοχότατος Αμπού- Μπάκρ, Ο Εξοχότατος Ομάρ, Ο Εξοχότατος Οθμάν, και Ο Εξοχότατος Αλή. (Ο Αλλάχ πάντα ήταν ικανοποιημένος μαζί τους)

[iii] Ταμπιήν:  Οι πιστοί ακόλουθοι του Προφήτη Μουχάμμεντ Σάλλελλαχου Αλεïχί Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) και  είδαν τους Σαχάμπε εν`ζωή.

[iv] Κουτούμπι Σιττέ-ι Χαντιθιïέ - Koutoub-ou Sit`te: Η μελέτη των χαντίθ ονομάζεται «ουλούμ αλ-χαντίθ» (αραβ. علم الحديث, ulūm al-al adīth, μτφρ. «επιστήμη των χαντίθ») και συνίσταται στη διερεύνηση της αυθεντικότητας των παραδόσεων. Έξι συλλογές θεωρούνται εγκυρότερες. Μεγαλύτερο κύρος έχουν εκείνες του Iμάμη αλ-Μπουχαρί (θαν. 870) και του Μουσλίμ (θαν. 271/875), ενώ ακολουθούν τα χαντίθ των Αμπού Νταούντ (θαν. 888), αλ-Τιρμίντι (θαν. 279/892), αλ Νασάι (θαν. 303/915) και ιμπν Ματζάχ (θαν. 273/886). Οι συλλογές αυτές αναγνωρίζονται από τους Σουνίτες.

[v] Αιμοληψία - Hajamat: Είναι ένας τρόπος αιμοληψίας που έκανε ο Προφήτης Μουχάμμεντ Σάλλελλαχου Αλεïχί Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του για θεραπεία.

[vi] Χιτζρέτ – (Εγίρα): Η μετανάστευση του Προφήτη Μουχάμμεντ Σάλλελλαχου Αλεïχί Ουεσελλέμ, (Η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ μαζί του) το 622 με τους συντρόφους του στην πόλη Γιατρίμπ, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Μαδίνα. Το ταξίδι αυτό αποτελεί την Εγίρα και είναι η αρχή του μουσουλμανικού ημερολογίου.

[vii] Σιντ`τίκ - Sıddık: Είναι το αξίωμα και επίθετο που σημαίνει ο Απόλυτος Πιστός και Ορθός και το κατέχει ο Αμπού Μπάκρv  

 

İlanlar
Said Nursi Kimdir?
Said Nursi Kimdir?

Said Nursi hakkında kısa bilgiler

Risale-i Nur Nedir?
Risale-i Nur Nedir?

Risale-i Nur hakkında kısa bilgiler